Militærgutter og hønseføtter

 militaere-gladutter.jpg

Endelig kom regnet. Det er kanskje litt råflott å forbanne varmt vær når man kommer fra kuldens hjemland, men nå var det jaggu på tide at Herr Regn kom på besøk til sin kjekke men akk så fjerne Onkel Beijing.

Med regnet forsvant den kvalmende heten, den kvelende luftfuktigheten og ikke minst den grøtete lufta. For første gang siden vi kom hit kan vi nå se bygninger som Fugleredet i sin fulle prakt. Ihvertfall hvis det hadde vært mulig å oppholde seg utendørs i dette været.

Det blir sagt at dagens vær egentlig er fredagens vær, men at kinesiske myndigheter har sendt opp 1104 raketter for å hindre skyene i å avlevere sin deilige nektar. På denne måten unngikk de drittvær under åpningsseremonien. På tide at noen fra arrangørene i Holmenkollen tar en telefon til en eller annen tass her i Beijing? Bare husk å taste 00 86 først.

 en-liten-solskjerm-takk.JPG

I dag trengte ikke damen denne riktig så diskré solskjermen. 

Kina har sålangt vist seg som et ærlig land. Aleksander hadde glemt igjen sin elskede Playstation Portable på flyet som tok oss fra Stockholm til Beijing i starten av uka. Etter fire lengre telefonsamtaler på improvisert engelskkinesisk, gikk turen i dag tilbake til flyplassen for å hente mest mulig av det han hadde glemt igjen på flyet. Og jaggu fikk han ikke bare tilbake riktig PSP, men også to fotballblader, en platebutikkpose, to kvitteringer og den halvspiste tyggispakka nydelig pakket sammen og overhøflig levert. Jaggu!

Vi får bare håpe han løken som hadde med seg en trillekoffert, en diger sekk og et biljardbord(!) på flytoget ikke glemmer igjen altfor mye som de må oppbevare for ham. Dagens lookalike: Den tyske Zahid Ali som prøvde å prakke noe blasse pins på de kinesiske gateselgerne rett ved pressesenteret. Tyske Zahid hadde rumpetaske, panamahatt og gule sokker i blå sandaler.

hoensefoetter.jpg

Dagens snacks: Marinerte kyllingføtter i gjennomsiktig pose. Thomas har prøvd å gjemme dem bak en avis de siste par dagene for å slippe å se på dem. Umulig for alle andre å forstå hvorfor selvfølgelig.

tv-oyeblikk-100808.jpg

Dagens TV-bilde: Disse blide karene fikk overvære et show med en kinesisk komiker som benyttet seg av klassikere som:»sperr opp øynene, klask hånden i pannen, dra i bukseselene og rop så høyt du kan». Det slo godt an blant de stramme militærgutta.

 Vi snakkes her og på p3 i morra klokka 12 etter at vi forhåpentligvis har sikra oss vår første medalje i dette OL.

Dette innlegget ble publisert i OL. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *