Slik skal det slås på stortromma

trommemenn2.JPG

Sånn. Nå er den altså over.

Åpningsseremonien var av klassisk gigantisk stil, et gammelt kommunistisk land verdig.

Når Norge slår på stortromma, disker vi opp med noen unger i nissekostyme, en tjukkas med pins i lua og en eller annen pen dame med ren sangstemme. Her i Beijing er stortromma tydeligvis laget av noe HELT annet. Noe sånt som 15 000 personer deltok på åpningsseremonien og mengden fyrverkeri har vi nok aldri sett maken til tidligere.

Spesielt likte vi godt detaljen med en egen vindmaskin inne i flaggstengene, som sørget for at flaggene plutselig blafret som bare det når de kom til toppen av stanga. En veldig fin detalj.

Det eneste problemet med slike tilstelninger, er å servere tv-bilder som yter gigantomanien rettferdighet. Tro oss: Dette var mye villere enn det man kunne se på TV.

gutten-som-er-glad-i-fyrverkeri.jpg

Et av mange mennesker i Kina som ble satt ut av alt fyrverkeriet.

En annen noe pussig ting var at et batteri av sekkepiper satte i gang da Norge dukket opp på innmarsjen. Men herregud da: Vi har jo strengt tatt sendt over noen vikinger til Skottland for noen hundre år siden, så det er lett å misforstå.

Når det gjelder vakthold setter Kina nok en gang en uoppnåelig standard for alle oss andre. På utfartsveiene ut fra «Fugleredet» sto det en grønnkledd militærpoliti i stram givakt hver tiende meter, på begge sider av veien, i flere kilometer hver vei. Fem meter utafor disse igjen sto det frivillige i litt mindre stram givakt med ca  5 meters mellomrom. Det er både fascinerende og imponerende, men minst halvparten av alle disse gjør strengt tatt null vaktmessig nytte for seg.

specialized-entry.jpg 

Hvorfor alle disse vaktene, når en har slike skilt som dette? Endelig en egen inngang både for Den Gamle, Den Syke og Den Lille.

Apropos yrker med mindre spennende arbeidsoppgaver: Hun som står på herretoalettet og sørger for å dele ut to tørk til hver herre etter håndvasken, har neppe de mest spennende arbeidsdagene her borte. Duftmessig derimot har hun en høy smerteterskel.

I dag mottok vi med glede en mail fra Siri Borten, som hadde dokumentert den moten vi nevnte i går, hvor menn fester t-skjorta oppunder brystvortene for å slippe til frisk luft. Siri sendte oss et bilde av en fyr som tok moten et par centimeter høyere enn det vi har sett, og det setter vi veldig pris på:

kinesisk-mote.jpg

Dagens lookalikes: De tre kinesiske Knut Schreiner (gitarist i Turboneger)-lookalikene. Han ene jobber på t-banen, den andre henger rundt togstasjonen og gjør ingen verdens ting bortsett fra å vifte bort imaginære fluer med en gammel avis, og han tredje er vakt på pressesentert.

Dagens TV-øyeblikk: Vi har i alle våre nogenlunde voksne år sett på myten om at kineserne bare sier «tjingtjong» som like smårasistisk som at alle indianere bare sier «ugh ugh». Vi aner ikke hvor ofte indianerne sier «ugh ugh», eller om de aldri legger de flotte ordene i sine munner. Men vi kan herved fortelle at kineserne sier noe vi kun klarer å tolke som «tjing tjong», forbausende ofte når de snakker på tv. OL-kommentatorene på gjennomstatlige CCTV har i løpet av en times tv-titting i dag sagt noe som høres ut som «tjing tjong» 21 ganger.

Dagens matutbud: I løpet av Åpningsseremonien har Thomas drukket en ananasøl og to slurker peanøttmelk. Aleksander har forsøkt å spise kyllingpotetgull med biffsmak. Noen ganger virker dueeggene fra restaurantmenyen mer fristende enn ellers.

I morra, lørdag, skal vi på strandvolleyball.

Husk også å få med dere FK Sport hver eneste dag på P3 klokka 12.

Dette innlegget ble publisert i OL. Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Slik skal det slås på stortromma

  1. j sier:

    Herlige innlegg dere har! Kjenner jeg får lyst å dra å oppleve dette fantastiske landet!

    Takk for god underholdning hver dag i det siste!!

  2. Halvor Gåsetjønn sier:

    how does a chinese tastatur look like?

  3. jonas sier:

    Veldig bra innlegg, dette her.
    Halvor: Like a normal, European one. Bare med kinesiske bokstaver pent ved siden av de latinske. Eller var det et tullespørsmål? :]

  4. Tor B. sier:

    Merker meg med interesse at The Little kan bruke funkis-inngangen sammen med The Disabled and Pregnant. Men da må de jo ha et mål for hva som er The Little. I Kina høres The Little veldig little ut. Har dere peiling på hva dette minstemålet er.
    Hilsen Tor B. 1.70, snart 80 kilo.
    (RBK og Liverpool).

  5. Halvor Gåsetjønn sier:

    Thanks you for the information Jonas. I really was curios about it. I like OL.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *