Østerrike-Tyskland 0-1

Trykk F5 for å oppdatere. Send dine spørsmål hit, eller skriv det inn i kommentarfeltet nederst på sida.

Da forlater vi tastaturet og et merkelig pressesenter midt i Genève og stikker hjem. Ha en deilig kveld.

Jonass spør: ”Hvem vinner hele suppa?” Det er godt mulig vinneren her i dag stikker av med den litt klossete utseende pokalen. Thomas tipper i hvertfall Tyskland. Aleksander er litt mer uoriginal og tipper fortsatt på Spania. Det ville i hvert fall vært deiligst. Da er østerrikerne ute, og tyskerne klare for kvartfinale mot Portugal. Kroatia vant over Polen, så Østerrike kom ihvertfall på 3. plass i gruppa.

SLUTT: Østerrike-Tyskland 0-1 

93. min: Borowski kommer inn for mannen med det godt over middels tyske navnet Fritz. Fritz driver for øvrig en cocktailbar i den svært stusselige byen Karlsruhe. Karlsruhe er for øvrig også kjent som byen som fostret keepermonsteret Oliver Kahn.  92. min: Torsten Frings, mannen som eide en vaskebjørn inntil han ble redd for at den skulle begynne å slåss med sitt nyfødte barn, skyter rett utenfor fra 20 meter 

90. min: Klose er farlig frempå med et skudd, mens Neuville tydeligvis kjemper med Lehmann om mesterskapets største måne. Ikke at det er noe gærent med det. Tyskland klarer nok dette.

86. min: Didrik spør: «Hvem er østerrikeren med de litt feminine håndbevegelsene forut for innlegg eller langpasninger? Ser faktisk litt dumt ut spør du meg.» Er det Ümit Korkmaz du tenker på?

83. min: Pianisten Andreas Ivanschitz er nesten gjennom, og like etterpå holder Hoffer på å score, men skyter rett utenfor. Tyskland har byttet: Podolski ut, Neuville inn.  

80. min: Tyskland holder på å score på den påfølgende corneren, men Macho redder. Det ser ut som de østerrikerne som dro i gang en underskriftskampanje for å få Østerrike ut av EM, endelig skal få vilja si.  

79. min: Østerrikes keeper Macho får seg en smell når han stuper ned i beina til Klose og tar ballen. Han får kneet hans i trynet. Dessverre uttales navnet hans Makko. 

76. min: Christoph Metzelder har forøvrig mesterskapets tøffeste skjegg.

73. min: Kienast nikker en corner over, men får likevel en ny corner. Merkelig. Østerrike er litt frempå, men ser ikke så farlige ut. 

69. min: Geir tar opp noe viktig i sitt spøsmål: ” Hva er egentlig poenget med den dansingen før kampen starter?”.Hvis underholdningen i pausen ikke er krise, så er det definitivt krise det de driver med før match. Ca 40 lokale turnere løper ut på banen med noen ruller med trekantet gummipapir (jada, gummipapir). De slår hjul og gjennomfører en dans som er altfor pinlig til å beskrives. De sleper så rundt på disse gummipapirfillene i noen minutter før de ender opp i midtsirkelen med en gummipapirmosaikk som danner EURO2008-logoen. Fryktelig lite imponerende, stilig eller underholdende. Hva er vitsen? Aner ikke. Hva er vitsen med drit? Har ikke peiling.67. min: HamKams Roman Kienast kommer inn for Harnik, og legger inn en god søknad i kampen om EMs dårligste sveis.

64. min.: Østerrike bytter ut Aufhauser, mannen med det pussige utseendet, og setter inn Jürgen Säumel.  

63. min: Øygarn spør: ”Ved hvilket fotballarrangement har herrene fått servert sitt beste pølsemåltid? Er tysk würst overlegen, eller er det andre lands pølsemakere som seiler frem som favoritter?”Tyskerne er gode, uten tvil. Men de er litt for glade i den tjukke og i overkant kjønslige bockwursten. Sveits har overrasket positivt med en grillpølse de insisterte på å kalle servelat. Spanjolene er forbausende bra, mens engelskmennene bør umiddelbart kastes i fengsel. I England lager de pølsene av lik og gamle aviser. Sånn skal det ikke være.

61. min: Pogatetz biter i ballen, før han kaster den vekk. Kanskje fordi den smaker vondt? Han får ikke gult kort likevel. 

60. min: Akvarieentusiasten Mario Gomez går ut, mens en mann med et av EMs tøffeste klengenavn kommer inn: Thomas «Der Hammer» Hitzlsberger.  

58. min: Adrian spør: ” Hvordan er pauseunderholdningen på stadion?” Ikke krise, og det er nok så bra vi kan få det i 2008 beklageligvis. Det er en fyr som er ganske dårlig i engelsk som spør om alle har det bra, så spiller de den kjipe EM-låta til Enrique på altfor høyt volum og så viser de noen highlights fra kampen. Ikke krise med andre ord, men heller ikke topp. Vi slipper i hvert fall fire aerobicinstruktører fra den lokale SATS-avdelingen som står og gymmer i midtsirkelen, mens noen sykler på spinningsykler bak (vi har utrolig nok opplevd det på norske arenaer) .

57. min.: Angela Merkel så glad ut. Det er hyggelig. 

54. min: Podolski prøver seg igjen fra noenogtjue meter, like utenfor. Nå leder Kroatia 1-0 over Polen også. Mannen med tre nyrer etter et par transplatasjoner, Klasnic, scoret. 51. min: Lahm forsøker seg fra 16 meter, like utenfor. Østerrike må vinne for å gå videre, så det ser ikke så bra ut for dem akkurat nå. 

49. min: MÅL! Østerrike – Tyskland 0-1 

Ballack kliner det påfølgende frisparket knallhardt opp i høyre kryss. Mannen med de tjukke krøllene kan virkelig sparke.

48. min.: Østerrikes kaptein, Andreas Ivanschitz, som forøvrig er en veldig dyktig pianist, feller lille Philip Lahm og får et fortjent gult kort. Frispark på 25 meter.46. min: 2. omgang har startet.  Hoffer (Jimmy Hoffa, den nye Toni Polster) kommer gjennom det tyske forsvaret, men bruker litt for lang tid.

En som kaller seg Skeid spør: ”Både tyske og østerrikske fotballsupportere er tradisjonelt kjent for både tvilsom og frilynt bekledning i store mesterskap. Fra deres, lille strategiske sted, hvem ser ut til å vinne den noe tvilsomme æren av å ha de dårligst kledde supporterne? Jeg holder en knapp på Tyskland, et lag med lange tradisjoner i så henseende”Her er svaret ganske enkelt: Tyskland, Tyskland og atter Tyskland. Jesus Kristus for et elendig utseende de har valgt seg når de er i fotballsammenheng! Her er det skjerf knyttet til hvert eneste lem på kroppen. De knyter et skjerf rundt livet som et belte, før de fester tjue nye skjerf til dette belteskjerfet som et slags bastskjørt av gulrødsvarte skjerf. De syr fast skjerf til ryggen av dongerivestene sine og stiller med gedigne parykker i tyske farger uansett når på dagen det er. Som om ikke det er nok, maler de seg i trynet, slår på trommer og svetter som Meatloaf på en tredemølle i en badstu i Cancun i Mexico.

Joakim spør: ” Får den fabelaktige boken “Sieg!” en oppfølger?!” Alltid både hyggelig og flaut med ros, men du skal jaggu få et svar. Vi håper det. Det kommer et VM i 2010, og det hadde vært stas om noen vil gi ut oppfølgeren. Får se om det melder seg noen interesserte.

Forøvrig er det 0-0 ved pause også mellom Polen og Kroatia. 

Per spør: Hva skjedde der? Utvisningene?Litt vrient å si, men det virket litt som om de kranglet om etter annet, men at de klarte å bli venner igjen før dommeren valgte å vise de vekk. Forhåpentligvis blir det noen repriser på sveitsisk TV etterhvert som forklarer alt.

PAUSE: 0-0 45. min:  Øystein spør: «Hva er greia med de stygge draktnumrenen til Østerrike? Ser jo ut som de er laget med legoklosser!»Og hva kan vi si? Hva i alle dager er vitsen? Her har de ganske ålreite drakter og så pisser de på drakta med et bortkasta forsøk på «spennende design» Italienerne har den samme vederstyggeligheten på ryggen av drakta si. Det er greit å forandre litt på drakta av og til, men de klossenumrene er bare dust. Litt som å tatovere «SAXON» i panna bare fordi du kjeder deg litt.

42. min: Joachim «Brett Anderson» Löw utnytter utvisningen til å få trøst av bundeskansler Angela Merkel på tribunen, den sniken. Før han setter seg sammen med mannen med EMs styggeste sveis, Bastian Schweinsteiger, som fikk rødt kort forrige kamp.

41. min: Østerrike er overraskende bra her. På sidelinja kjekler Brett Anderson og han med den lange fingeren, med fjerdedommeren. Det virker som begge blir vist vekk fra sidelinja, men trenerne blir gode busser på vei opp til tribunen. Det er jo noe.

Det er for øvrig bare å stille spørsmål til den store gullmedaljen. Vi kommer til å bortprioritere pølser og franske tv-programledere som ser ut som Kjartan Salvesen, for å kunne svare på det dere måtte lure på. 36. min: Fuchs header ganske langt over fra 11 meter.Truls spør: ”Hvem er Ronny?” Ronny er en fyr som gjorde som deg og spurte når han lurte. Ronny mente for øvrig ikke Polen, men Østerrike. Tror ikke så mye av det vi nettopp skrev virker veldig fornuftig for utenforstående.32. min: Klose nikker nesten ned til Gomez, som forøvrig er veldig glad i å se på akvariet sitt. Når han ikke spiller fotball altså.

31. min: Den nye Toni Polster får gult kort etter å ha gitt Ballack en velfortjent strak knotte-venstre.

28. min: Roar spør ”Hvem er den nye Toni Polster?”

Toni Polster er altså tidenes Østerrikske toppscorer som bar en av fotballhistoriens villeste hockeysveiser. Hvem som er den nye Toni? Det må vel være Hoffer tenker vi (i hvert fall hvis det må være en østerriker). Han scorer mål og er tidvis vilt stygg i frisyren

25. min: Elisabeth spør: ”Er det ironisk at Tysklands farligste angrep er Polsk? Eller har det ingenting med Ironi å gjøre?» Ikke bare er Klose og Podolski polske, men Herr ineffektiv, Mario Gomez, er spansk. Det ser riktignok ikke ut til at spanjolene syns det er kjipt at han har valgt å spille for germanerne, for i den lille byen Albunan i Spania har de omdøpt en gate etter unggutten. 

23. min: Podolski skyter fra en 20 meter, men den polske keeper får gitt til corner. Det ser ikke ut til at Podolski plages nevneverdig av det som omtales som en cyste på foten. 

21. min: Ronny skriver: Aaa… Nå Skulle Polen a hatt en ledelse her assa… Fy fillern så nære. Men det var ikke straffe…

Det skal ganske mye til for at Polen skal kunne gå videre istedet for Østerrike og Tyskland, men vi skal si fra hvis det nærmer seg.

20. min Jimmy Hoffa, eller Erwin Hoffer som han er døpt,  scorer nesten igjen, men mannen med månen og krøller, Jens Lehmann plukker ballen ut av beina hans.

17. min: Jimmy Hoffa blir revet ned inne i 16-meteren, men dommeren vinker det videre. Det hadde vel kanskje vært strengt å gi straffe, men ikke krise heller.

15. min: Overraskende gøy det første kvarteret.  Tyskerne har hatt de største sjansene, men østerrikerne er med.

13. Martin Stranzl får gult kort for å ha stemplet Miroslav Klose på leggen. Østerrikes trener Hickersberger vifter imponerende mye med en ubehagelig lang finger.  Det betyr vel at han ikke er enig.

10. min : Markus har stilt oss er svært så betimelig spørsmål om en av Østerrikes beste spillere. ”Hvorfor er ikke Paul Scharner med?” Svaret er ganske enkelt at han er i en langvarig krangel med det østerrikske fotballforbundet. Han syns de er en uproff gjeng, men i mars angret han seg. Problemet var bare at landslagsledelsen fortsatt ikke hadde tilgitt ham. Så nå sitter vel den tidligere Brannspilleren i en dyp skinnsofa og trøster seg med en håndfull nøtter foran tv’n. Mmm, nøtter.

8. min: Fresk start her. Tyskland prøver seg igjen, med et litt ufarlig skudd.

6. min:  Tysklands trener Joachim Löw liker å kle seg i tettsittende skjorter og bittelitt for stramme bukser. Dagen i dag er intet unntak tydeligvis. Han må være en av de best kledde trenerne i dette mesterskapet (i hard konkurranse med Kroatias Slaven Bilic). I tillegg er han tidvis ubehagelig lik Suede-vokalist Brett Anderson.

4. min: Gedigen sjanse, men Mario Gomez har ingen planer om å score. Han skyter rett opp i lufta fra tre meter, med åpent mål. Dette er mannen Thomas tippet som toppscorer.  

3. min: Jens Lehmann, med den stadig voksende månen, er ute og klarerer på noenogtjue meter.  

1. min: Kampen er igang, gitt0. min: Mens nasjonalsangene kimer ut, er vi veldig glad for at Tyskland starter med Erwin Hoffer, den unge spissen. Han  lyder også navnet «Jimmy», ettersom etternavnet hans ligner på etternavnet til Jimmy Hoffa, fagfreningslederen som man regner med ble drept av mafiaen på 70-tallet, men som man ikke har funnet ennå. Under U-20 VM i fjor hadde til og med barbert «Jimmy» inn i sveisen sin. Da nærmer det seg kampstart, gitt. Vi svarer på deres spørsmål, så fyr løs.  

Slik ser lagene ut:Østerrike (4-2-3-1) Jurgen Macho, Gyorgy Garics, Martin Stranzl, Martin Hiden, Emanuel Pogatetz, Martin Harnik, Rene Aufhauser, Andreas Ivanschitz, Christian Fuchs, Umit Korkmaz, Erwin Hoffer.

Tyskland (4-4-2)Jens Lehmann, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Philip Lahm, Clemens Fritz, Torsten Frings, Michael Ballack, Lukas Podolski, Mario Gomez, Miroslav Klose.

tyske-flagg-overalt.jpg

Mandag kveld 20.45 blir det gigantoppgjør i den tyskspråklige verden: vertsnasjonen Østerrike møter en av de store favorittene, Tyskland. Og her er det som når to sjimpanser slåss med kniver: én blir stående som en glad og jublende vinner, mens den andre drar på en lang ferie.

FK Fotball følger kampen direkte her på nettet, og har tenkt til å rapportere om de aller viktigste tingene som skjer under kampen, mange av de minst viktige tingene som skjer, og selvsagt svare på alle dine spørsmål.

Aleksander og Thomas sitter parat på et lite strategisk sted i EM-byen Genève, med hendene klare over tastaturene fra klokka 20.40. Vel møtt!

Dette innlegget ble publisert i EM. Bokmerk permalenken.

17 kommentarer til Østerrike-Tyskland 0-1

 1. Skeid sier:

  Både tyske og østerrikske fotballsupportere er tradisjonelt kjent for både tvilsom og frilynt bekledning i store mesterskap. Fra deres, lille strategiske sted, hvem ser ut til å vinne den noe tvilsomme æren av å ha de dårligst kledde supporterne? Jeg holder en knapp på Tyskland, et lag med lange tradisjoner i så henseende

 2. markus sier:

  Hvorfor er ikke Paul Scharner med?

 3. Elisabeth sier:

  Er det ironisk at Tysklands farligste angrep er Polsk? Eller har det ingenting med Ironi å gjøre?

 4. ronny sier:

  Aaa… Nå Skulle Polen a hatt en ledelse her assa… Fy fillern så nære. Men det var ikke straffe…

 5. ronny sier:

  mente Østerrike

 6. Roar sier:

  Hvem er den nye Tony Polster?

 7. Truls sier:

  Hvem er Ronny?

 8. Joakim sier:

  Får den fabelaktige boken «Sieg!» en oppfølger?!

 9. per sier:

  Hva skjedde der? Utvisningene?

 10. Ida sier:

  Får trenerne komme ned i garderoben i pausen når de er utviste?

 11. Øygarn sier:

  Ved hvilket fotballarrangement har herrene fått servert sitt beste pølsemåltid? Er tysk würst overlegen, eller er det andre lands pølsemakere som seiler frem som favoritter?

 12. Adrian sier:

  Hvordan er pauseunderholdningen på stadion?

 13. Lar sier:

  Veldig bra tiltak! Vært ideeelt med en chat-løsning her under kampen må jeg si. -Chat med FK Fotball under kampen live!
  Spørs om det hadde blitt mer tasting enn fotballkikking da, men det blir kanskje en del tasting nå allikevel.

  Jaja, god kamp!

  (har 2-0 til deutch på måltipset…)

 14. Geir sier:

  Hva er egentlig poenget med den dansingen før kampen starter?

 15. didrik sier:

  Hvem er østerrikeren med de litt feminine håndbevegelsene forut for innlegg eller langpasninger. Ser faktisk litt dumt ut såør du meg.

 16. jonass sier:

  Hvem vinner hele suppa?

 17. admin sier:

  Russerne vinner ufortjent. Men forøvrig deilig med to dagers pause, siden da rekker kona å gjøre noe annet enn å sitte klistra foran boksen. Slitsomt å være fotballenka med alt ansvaret for husarbeidet liggende på en manns skuldre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *