Svensk tap og fine rundkjøringer

rundkjoring-har-pyntet-seg.jpg

Dagen i dag har gitt oss Sverige-Spania, og heldigvis stakk våre spanske venner avgårde med seieren i siste liten. Det er noe dødt og trist over det svenske landslaget om dagen.

Bortsett fra når Zlatan spiller riktignok. Zlatan er en småsur og finfin fyr. Han får mye pepper for intervjuene sine, men vi ser gleden i hans små stikk til lite kreative journalistspørsmål. Idag varte han dessverre bare én omgang, og etter at han forlot banen i pausen var det svenske spillet like variert og spennende som å spise en sekk hvetemel. Det er ikke kjedelig sier du? Begynn med en spiseskje og fortsett med en øse.

Hva har så Sveits gitt oss av opplevelser og innsikt idag?

  1. Sveitserne liker å pynte rundkjøringene sine. Gjerne med blomster og gjerne med et EM-motiv. Det blir iogforseg ganske fint, men det er et eller annet som sender assosiasjonene i retning 70-tallets Øst-Europa. Er det fargene?
  2. Ikke se fotballkamp med rumenske fans på restauranter langs motorveien. Du ender bare opp med å se 20 minutter før du må dra.tyske-flagg-overalt.jpg
  3. Tyskerne menger seg med alle fans fra alle land, men peker seg uansett alltid ut som en giraff i et plaskebasseng. Han var forøvrig den eneste vi så med malte flag på baksiden av lårene.
  4. Det finnes ingen frisyrekodeks blant de ansatte i EM-organisasjonen. Kanskje det burde innføres.                                   bundesliga.jpg 
  5. Den tyske TV-kommentatoren sier «YO!» altfor ofte. Noen ganger ved skade, andre ganger ved skudd utenfor mål.
  6. Den tidligere Chelsea- og Frankrike-stjerna Frank Leboeuf har tatt en pause fra livet i Hollywood for å kommentere EM for fransk TV. I dag kommenterte han iført en rød skinnjakke og sa mye «Ooh la la!». Han virket veldig blid.

Nå ser det ut som om Russland i sine knallrøde drakter tar seieren hjem fra møtet med Sveriges kjedelige fetter, Hellas, så da bærer det avsted til køya. For i morgen er det Tsjekkia-Tyrkia i det som kan bli en av turneringens aller mest spennende kamper.

Dette innlegget ble publisert i EM. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *