Karpatenes Maradona

dsc00771.JPG

Det er et par østeuropeiske fotballspillere som har skilt seg ut litt mer enn andre de siste tiåra. Den ene heter Hristo Stoichkov og den andre sitter en halv meter unna oss akkurat nå.

Et par timer før kamp fortalte Thomas at det var én fyr han gjerne kunne tenke seg å se i løpet av dagen, og det var Georghe Hagi, også kjent som karpatenes Maradona. To timer senere måtte vi bøye oss ned for ikke å komme med på rumensk TV mens Georghe var i bildet. Så da var egentlig dagen reddet for oss, uansett hva som ville skje videre.

I tillegg har vi sett og skjønt disse tingene i løpet av dagen:

 1. Zürich, som vi nå er i, er kåret til verdens beste by å bo i. Forhåpentligvis finnes det bedre strøk enn de vi har vært i til nå.nydeligezurich.JPG
 2. Dachser kan også læres oss til å bli blindehunder. Den vi så var i tillegg veldig tjukk, kanskje det hjelper.
 3. Mannen som prøvde å dra opp stemninga blant den rumenske fansen på stadion, hadde en uvanlig taktikk. Han ropte ut: «Romania fans, are you here? Show me your faces!» Hva forventer han at man skal gjøre når man viser frem ansiktet?
 4. Stemningen blant de rumenerne var likevel på topp først da de spilte Dragostea di tei. Da sang de med og var glade. Hadde Norge vært her, hadde de nok spilt Take On Me.
 5. To mennesker har nå gått bort til Thomas og spurt om han er Cannavaro med glimt i øyet. Enten er det hans ekstremt italienske stil, eller så er det krykkene.
 6. Aleksander ble oppsøkt av en fyr på pressesenteret som gikk opp og presenterte seg med dette utsagnet da han skjønte at han var norsk: «En, to tre, fire, Düsseldorf»:
 7. Aleksander overvar også et møte mellom to tyskere på pissoiret, som tydeligvis ikke hadde sett hverandre på lenge. Mens den ene urinerte, slapp han penis i to sekunder for å hilse på sin gamle venn, for så å fortsette å urinere. Hvis noen av dere noengang skal hilse på en av oss, ønsker vi lenger pause mellom håndhilsing og nærkontakt med kjønnsorgan.

Nå leder akkurat Tom Henning Øvrebø Italia og Romania ut på banen, mens det spilles White Stripes’ «Seven Nation Army» over anlegget, så da gir vi oss og hygger oss med fotballen.

Dette innlegget ble publisert i EM. Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Karpatenes Maradona

 1. perrern sier:

  Hva er greia med det «White Stripes» opplegget?

 2. Halvor Gåsetjønn sier:

  Halla Gutta!
  Digger bloggen deres.
  Dere er kule.
  Je!

 3. adg sier:

  Greien med «White Stripes” starter i Curva Sud på Stadio Olimpico,
  med teksten
  Poooo po po po po poooo poooo
  Poooo po po po po poooo poooo
  Biancoazzurro bastardooooooooo!!!
  Biancoazzurro bastardooooooooo!!!

 4. Fra tid til annen leser jeg fotballblogger, som i mange tilfeller ikke imponerer meg. Jeg kunne i den forbindelse spørre om følgende. Hvem kan referere en av skandinaviens og kanskje en av europas største og mest intense forballkamper i 1952 mellom Sverige og Brasil. Den gangen var det den store Pèlè som skoret målene og som endte med at Sverige tapte. Hvor mye, er spørsmålet?
  Det var 44000 mennesker tilstede i Stockholm og stadion kokte da Sverige skoret det første målet, men det skulle vise seg at det stilnet av etter hvert.
  Hvem huske mer, det jeg vil si at Sverige har vært dyktig også under dette Europamesterskapet, men uten tvil har det også vært fortballspillere som har vært like dyktig også tidligere. Og husk at den gangen var det kun svensker som var på laget, det sier litt om nivået.

 5. Vegard Mandal sier:

  @Adg:
  Greien med White Stripes startet ikke i Curva Sud, men i det deilige Belgia. Club Brugge sine supportere begynte med denne låta allerede i europacupen 03/04 – mens Roma sine supportere ikke adopterte den før nettopp de to lagene møttes i UEFA-cupen 04/05. At Roma har gjort den mer kjent som fotball-låt stemmer nok, men de skal ikke ha æren for å ha innført den.

  Det er vel forøvrig det italienske landslagets supportere som for alvor gjorde denne kjent som en fotballsang, under Tyskland-VM i 2006. Uka etter at en million italienere hadde stått i Roma sentrum og sunget på Seven Nation Army – gikk den rett inn på tredjeplass på den italienske singellista. Over tre år etter at den først ble sluppet.

  At arrangørene i Østerrike/Sveits nå har begynt å spille denne på speakeranlegget under hver kamp, er bare sykt harry – men hva faen kan vi vente når vi er i ett av disse møkkalandene.

 6. toggen sier:

  Fint bilde, Aune.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *