Mistr Evropys

pressegjeng.JPG

Det er litt vrient å få sove nå. Det er rett før midnatt og Tyrkia har akkurat pirket en av vertsnasjonene (Sveits) ut av dette Europamesterskapet. Følgene av dette er fråtsing over bilhornet, hoing og voldsom festing.

Kanskje ikke fryktelig overraskende i og for seg, men vi bor på et hotell i den lille drittbyen Gaillard noen få kilometer utenfor Geneve. Gaillard er en tvers igjennom død by og det kan da umulig finnes nok mennesker her til å lage slikt leven.

Når vi nå allikevel er våkne, passer det godt å skrive noen ord her i vår deilige blogg om vår første dag tilstede her i EM 2008. Selv om starten på vår reise denne gangen har vært noe middels (Thomas er nå på krykker, vi har kjørt oss vill gang på gang og resepsjonisten snakker kun ett eneste språk: Svært gebrokken fransk), så er alt topp i det øyeblikket vi lar UEFA og organisasjonen rundt mesterskapet ta oss i mot. OK, det er ikke samme strikte presisjon som under VM i Tyskland for to år siden, men sveitserne har da tross alt lært seg et og annet av sine stramme naboer. Hva har vi så bitt oss merke i de siste 24 timer?

  1. «Europamester» skrives «Mistr Evropy» på Tsjekkisk. UEFA har nemlig sett det som sin oppgave å gi oss daglige språkkurs på de respektive lagenes språk. «Hattrick» på portugisisk skrives «Hattrick». Fett.
  2. Det finnes en journalist her i Geneve som har det russisk/mexicanske navnet Vladimir Hernandez. Det beste fra to verdener der altså.
  3. Sportsjournalister liker å glemme konseptet dusjing. Stanken av svett menneskekjøtt svekker apetitten, så det er gode muligheter for at vi går endel ned i vekt iløpet av den neste uka.
  4. De har såkalte «oppvarmere» inne på stadion før kamp. Før kampen Tsjekkia-Portugal stilte den ene oppvarmeren med samme type hjelm som Petr Cech, mens andremann hadde valgt seg en enorm conquistadorhjelm. Forsøkene på å være morsomme var like suksessfulle som om de hadde prøvd å deale porno i en begravelse.
  5. Tsjekkia har EM’s stiligste lege på sidelinja. Han stiller i svinedyr dress og har en eksklusiv skinnkoffert han har isposen og vannflaska i. Klasse.
  6. I tilfelle lagenes supportere har glemt teksten på nasjonalsangene, vises teksten på storskjermen når sangene vises. Og for sikkerhets skyld er det en slik fiffig «karaokemarkør» som spretter oppå ordene i riktig takt. Man kan aldri være for forsiktig.
  7. Bluse på menn er ikke fullt så upopulært her som det er i resten av verden.
  8. Tsjekkia og Liverpools tidligere storspiller Vladimir Smicer, liker å gå med genseren henslengt over skuldrene. Men hvis folk tilbyr han gratis øl, takker han høflig nei.

Nå er det en pause i tutingen utenfor her, så da får vi benytte anledningen og prøve å sove litt mens vi kan.

Dette innlegget ble publisert i EM. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *