FK Fotball hos Semb


Nils Johan Semb har masse kunnskap om fotball, og han er ikke gjerrig på den.

Se FK Fotball og Semb på brygga


Semb var trener for norges fotballandslag fra 1998 til 2003. Han førte oss bla. til EM i 2000, og ledet laget i over 68 landskamper. Før det var han sjef for U21-landslaget, og før det igjen var han trener for Eik Tønsberg.

Etter landslagsjobben har Semb jobbet i Fotballforbundet og som fotballkommentator/ ekspert.

Semb/ Alsaker er av mange regnet som et av Norges beste kommentatorpar. Det er rett og slett riktig. Men Semb er ikke bare snakk, han er først og fremst fotballtrener. Og det er jo vi og? Hva er vel mer naturlig en en fagprat på brygga i Åsgårdsstrand?

Vi kan røpe så mye som at han ikke er ferdig som fotballtrener. (Ikke kommentator resten av livet) Han var dessuten veldig nære en veldig lukerativ landslagsjobb i 2004. Hvilken? Noen husker det kanskje, andre gjør det ikke. Men uansett så får du vite akkurat hvor nære denne hyggelige fotballmannen egentlig var. Vi kan allerede røpe at det var nære. (Det er vel åpenbart – vi ville ikke nevnt jobber han ikke var i nærheten av å få?)

I tillegg får vi en del nyttige råd i forhold til vår trening av det deilige 8. div. laget Vredens Druer. Råd du og kan ta til deg og skrive ned om du vil…

Thomas og Aleksander

Dette innlegget ble publisert i TRENERKURS. Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til FK Fotball hos Semb

 1. Ole sier:

  Får ikke sett (hørt?) klippet fordi lyden forsvinner etter cirka ett minutt. Har prøvd med både IE og Firefox. Hjelp!

 2. FK Fotball sier:

  hmmm…

  Det virker rart Ole. Veldig skuffende at du ikke får sett det altså.

  Virker jo som om du har litt peiling på internett og slikt, i forhold til at du nevner forskjellige browsergreier og slikt, men har du trykka på innstillinger i nett-TV (rett under skjermern på en måte) og skrudd ned Internetthastigheten din?

  prøv det. skru den ned til feks 1000… vi håper det er det som er problemet. du fortjener å se intervjuet, og vi fortjener at du ser og analyserer det..

 3. Ole (igjen) sier:

  Skrudde ned internetthastigheten ganske kraftig og fikk teknisk feil på grunn av det. Men etter litt triksing og fikling fant jeg endelig en «fart» som gikk! Helt utrolig. Fikk sett hele klippet da, uten problem, med en litt dårligere kvalitet, selvsagt. Men det kan jeg leve med.

  Spennende å følge med på Vredens Druer, om ikke 6-0-4 formasjonen går som planlagt er det vel kanskje verdt å prøve ut Royal Engineer’s 1-2-7 formasjon fra 1870-tallet? Det kunne jo blitt interessant.

 4. jonas sier:

  Royal Engineer’s 1-2-7 formasjon fra 1870-tallet? Er det noe jeg burde visst om?

  hvordan ligger de 7 på topp?

 5. Ole (igjen, ja) sier:

  3 sentrale spisser, 4 vinger (to på venstre side og to på høyre). Man hadde altså en ving som gikk langs linja og en som sprang litt lenger inne på hver side. Bak disse sju har man to halvbacker og bak de to har man en 3/4-back. 3/4 backen er på en måte en defensiv defensiv midtbanespiller.

  Royal Engineers var ustoppelige i sin tid med denne formasjonen, mest på grunn av at det var det eneste laget som hadde en formasjon i det hele tatt. Er nok en av de eldste «ordentlige» formasjonene.

 6. otto sier:

  Liker Semb godt. Lurer på hvor han evt. havner som trener. Det spørs jo litt med hvord stedbunden han er. Odd kanskje? Hvis Sandstø hopper av – han får vel ikke fyken – sandefjord om thodesen stikker? Han får vel heller ikke fyken, men drar kanskje OM de rykker ned?

 7. peder sier:

  Vi spilte 3-1-2-3-1 en periode da jeg var 17-18 år. Anbefaler det ikke. Null kantspillere.

 8. Stig sier:

  Royal Engineers var dritgode i 1870 årene. De spile FA cup finale i 72, 74, 75, 78. Tror de vant i 75.

 9. FK Fotball sier:

  Takk for tipset, Tunfisk.
  Det er så mye arbeid med å programmere inn alle de forkskjellige statsene på alle spillerne på laget i FM, så jeg lurer på vi bare kommer til å prøve det ut i treningskamper istedet.
  Dessuten har jo Semb gitt oss rådet om at vi må spille med fire bak, sånn at vi ihvertfall dekker hele bredden. Av en eller annen grunn velger vi nok å teste ut Sembs forslag før ditt. Det er kanskje noe med navnet ditt som gjør at det virker som Semb er mer merittert enn deg.
  Forøvrig virker det som Druene er det gjengse kallenavnet.

 10. Tunfisk sier:

  Tror jeg vet hvordan dere kan finne en taktik som funker. Lag Druerene (er det et ok slengnavn på laget?) på FM. Så tester dere bare ut der og det som virker virker sikkert i virkeligheten.
  Jeg er veldig glad i å spille en 3-2-2-1-2 formasjon, men 3 stoppere, 2 vingbacker, 2 sentrale midtbanespillere. 1 offensiv midtbane og 2 spisser. Så hvis dere har 2 spillere med stål kondis så kan disse spille vingback.
  Men som sagt, det er jo bare å prøve seg frem på FM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *