13. ende dag jul

God morgen 🙂

På tide å kaste ut jula? De fleste holder nok ennå fast ved den gamle skikken om å avslutte julen den 6. januar eller 13. januar, henholdsvis 13. dag jul og 20. dag jul.

Trettende dag jul blir også kalt Hellige Tre Kongers dag, og er altså tidspunktet da de tre vise menn (hellige konger) kom med sine gaver til Jesusbarnet. Dette ble kirkens offiselle avslutning av julehøytiden.

Men på den gamle primstaven er også Tjuendedagen merket av, og da med et drikkehorn som er snudd på hodet. Nå skulle feiringen være over.

 

Nyttårskonsert:  I kveld er det klart for nyttårskonsert i Alta. For tredje året på rad skal Finnmark Salongorkester og solister glede folk i Finnmark med kjent og kjær musikk. Med på turneen har de solistene Trond Hallstein Moe fra den norske opera i Oslo og Lilly Jørstad fra Vadsø. Kari Bjørli Thomassen har møtt dem. Saken hører du her.

Krever utredning: Det må utredes å legge den nye kraftlinja mellom Balsfjord og Hammerfest i sjøen og i bakken. Det krever Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE. 64 instanser har kommet med innspill om den planlagte kraftlinja, som blir et svært stort naturinngrep. Mange krever at den omstridte ledningen legges som sjøkabel.Statnett er skeptisk, men Arne Sandnes i NVE mener man må vurdere alternativene nøye, kan du høre her.

 

 Liss.jacobsen@nrk.no

I morgen er det Kjersti Lien som overtar spakene her i Finnmarkssendinga 🙂

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *