Moroklump i Finnmarkssendinga :-)

Hei og velkommen til Finnmarkssendinga denne tirsdagsmorgen 22 september. Frost på bakken møtte hvertfall mæ i morges, men vi får krysse fingran for at Kong Vinter holder sæ på avstand ei lita stund til, ikkje sant?

SS Idefjord var en av de mange frakteskutene i konvoifart utenfor Finnmarkskysten under krigen, og var det første forsyningsskipet inn til Kirkenes da byen ble befridd i oktober i 1944. Selv om krigen var slutt i Finnmark, var den ikke over i resten av verden, og SS Idefjord ble også forsøkt torpedert mens den lå ved kai i Kirkenes.  Nå har minnet om båten fått sin egen plass på Grenselandsmuseet i Kirkenes, Hobbyhistoriker Johan Siira kan mye om forsyningsskipet SS. Idefjord. Hør reportasjen her. Reporter Kurt Sandvik.

Samisk skøy: Torsdag var ho på NRK 1 og fikk humorkongen Harald Eia til å vri sæ av latter. Ho er en av 8 som kan vinne eget tv-program, etter at hun vant den første av 4 innledende runder i det nye tv-programmet Den norske humor. I dag var hun med oss her i Finnmarkssendinga, Trine Lise Olsen fra Indre Billefjord i Porsanger. Hør intervjuet her.

Konkurranse: Oppgave1: En kvinnelig artist fra Finnmark har nylig fått vite at hun har fått en høythengende utnevelse. Det har hun fått for sin allsidighet som kunstner.Ho ga ut sitt første album i 1985, og gjennombruddet kom med i 1989. Hun har utgitt en rekke album og samarbeidet med flere ulike artister. Hvem er denne allsidige artisten? Svar: Mari Boine. Oppgave2: Hun mottar prisen 28. september på Tromsø Museum. Da har Boine nylig hatt konserter i Murmansk og St. Petersburg, som en del av en internasjonal turné. Men hvilken pris/utnevnelse er det hun har fått? Svar: St. Olavs ridder <Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden> Dagens vinner var Knut Mikkelsen, Bugøyfjord, vi gratulerer 🙂

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *