"Go Maze" verdens minste festival

God torsdagsmorran 🙂 No er det jaggu mæ vinter i Finnmark. Meteorologen starta dagen med å sende et spesialvarsel om at det fra i kveld ventes til dels vanskelige kjøreforhold over fjellovergangan der nedbøren kommer osm sludd og snø.
 
I morgen har Stieg Larsson-filmen «Jenta som lekte med ilden» norgespremiere i både Vadsø, Alta og Hammerfest. Når kinoene i Finnmark er digitalisert om høyst to år, kan filminteresserte få flere norges- og verdenspremierer. Digitaliseringsarbeidet starter neste år og vil bedre både tilgjengelighet til nye filmer og kvaliteten dramatisk. Hør saken her. Reporter var Jakob Arvola.

Tidligere i høst avsluttet «Musikk i Finnmark» sin tur til Karasjok og Kautokeino med å arrangere verdens minste festival, eller «Go Maze» , i den lille samebygda Masi. Her hadde de samlet sentrale samiske musikere, blant dem Marit Hætta Øverli, Johan Sara jr. og gruppa Adjagas. Masi er hjembygda til Marit Hætta Øverli, og det var også hun som fikk åpne festivalen. Det gjorde hun med joiken «Golle Maze» , en joik som har fulgt henne siden hun begynte å joike. Hør saken her. Reporter Sidsel Vik.

Vinner av dagens konkurranse er Kåre Gerhardsen, Brenna. Gratulerer så mye 🙂

liss.jacobsen@hotmail.com

 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *