Dagen derpå

God morgen Finnmark. Regne med det er flere som har sovet lite denne natta. Det har vært ei spennende valgnatt. Alle stemmene i Finnmark er talt opp. Liss Jacobsen og Kjersti Lien er morrafolket her i NRK Finnmark.
 
 
Folk i Finnmark dem har sagt sitt – Arbeiderpartiet skal ha 3 representanter på Stortinget.

Frp i Finnmark er skuffa over å ikke få to på Stortinget – legger dela av skylda på partifelle i Troms.

Og en overraskelse ble det også- den femte Stortingskandidaten fra Finnmark er Høyres Frank Bakke Jensen.
 
Arbeiderpartiet gjorde altså et brakvalg og kommer inn med hele 3 mandater, Frp 1 og Høyre høyst sannsynlig inn med 1 på utjevningsmandat. Både ja og nei, svarer kommentator Torill Olsen  på spørsmålet om valgresultatet er overraskende. Hør kommentaren her.

Den gamle vegvokterboligen på Langvasseid i Pasvik: Den er gjenskapt slik den var på 1900-tallet og er blitt en viktig del av Vegvesenets historiske samlinger. Samlingen består av brakkeboliger, diverse utstyr og en steinknuser. Vegvokterboligen ble offisielt erklært verneverdig og åpna for publikum sist søndag med hundrevis av skuelystne tilstede. Det var tidligere assisterende veisjef Magne Skjånes som sto for åpningen, men omvsiningen i boligen av Petra Karlsen Gamst som var født der, var vel så spennende. Kurt Sandvik var tilstede,og saken kan du høre her.

Arne Danielsen på Sørvær er dagens vinner. Vi gratulerer så mye! 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

 
 
 
 

 

 

 

 
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *