Ny plate med Mari Boine :-)

Ny uke og mange som begynner på skolen, spennende for mange som begynner på ny skole. Være seg om det er førsteklassinger, nye på ungdomsskolen, videregående eller på høyskole 🙂 Og i Finnmarkssendinga i dag har det vært snakk om nye plateutgivelser også 🙂
 
 Cyaneed: Etter en uke på turne kom Altabandet Cyaneed hjem for å være med på Aronnesrocken og Gigant-prosjekt på Undommens hus. Sammen med 15 band fra hele Finnmark spillte de forje uke inn nye låter som etterhvert skal bli til en ny cd-plate. Vi møtte bandet ved frokostbordet på ungdommens hus. Hør mer her. Reporter er Sidsel Vik.
 
 
Ny plate fra Mari Boine: I snart 25 år har hun vært den ledende artisten innen samisk musikk. Nå er Mari Boine klar med ny plate, den niende i rekken. Sterna Paradisea ble spilt inn i Sør-Afrika sist vinter, og åpner med sangen Lene Maijja. Hør reportasjen her. Reporter Rune Nordgård Andreassen.
 
Grågås til besvær: Klimaendringene kan være en årsak til at grågåsa finner nye beitemarker i nord. Og mens jegerne i disse dager smyger seg fram langs fjærsteinene i jakten på velsmakende gåsekjøtt, river bøndene seg i håret over den stadig økende bestanden på jordene. Hør saken her. Reporter Allan Klo.

Konkurransen: Oppgave 1: For tjue år siden så det mørkt ut for ei lita bygd i Øst-Finnmark. En kraftfull aksjon snudde det hele.Hvilken bygd er det snakk om? Svar: Bugøynes. Oppgave 2: Hvilken kommune ligger Bugøynes i? Svar:Sør-Varanger. Vinner av dagens konkurranse var Arne Dervo, Tana. Gratulerer 🙂

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *