Aronnesrock og samepolitikk

Så var også denne morrasendinga unnagjort. Ei sending preget av nyheta om ei tragisk mopedulykke i Alta, som jeg tror alle blir berørt av.  For oss som er i studio på en sånn dag er det aldri lett å være munter og forsøke å holde sendinga i en løssluppen og ledig tone. Ikke tror jeg lytterne forventer det heller. Men foruten nyhetene hadde vi disse sakene.

Ungdommens hus i Alta er blitt et viktig kulturelt sentrum for unge mennesker i Finnmark. Denne uka har omlag 100 unge mennesker som alle er opptatt av musikk, teater og dans hatt samling her, og 15 band har spilt inn musikken sin godt hjulpet av profesjonelle musikkprodusenter. Naturlig nok har prosjektet fått tittelen » Gigant» Reporter Sidsel Wik har besøkt Ungdomens hus og snakket med noen av de som var med på samlinga.
 
Samepolitikken blir i tråd med partiprogrammet og satsing på miljø og fornybar energi blir en hovedsak for Finnmark SV. Det sier SVs førstekandidat i Finnmark. Kirsti Bergstø. Hør henne fortelle om SVs viktigste saker.
 
I morrakonkurransen spurte vi hvilket parti stortingskandidaten som mener AP representanter fra Finnmark bare er stemmekveg kommer fra. Riktig svar var Kystpartiet og det var Rut Olsen som hevdet dette. Frits Sønnvisen fra Alta hadde rett svar. Vi gratulerer.

Vi takker alle som hører på og særlig alle dere ivrige lyttere som sender hilsen i Hallo Finnmark. Men en liten bønn til dere som sender på sms. Ikke bruk så mange forkortelser. Noen ganger er det vanskelig å finne ut hva som egentlig står i meldingene.

stein-arild.olaussen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *