Kanskje sommer til helga????

God morgen, Finnmarkssendingas lyttere, og lesere av blogg!I dagens avisrunde kunne man lese fra VGnett at det er meldt knallvær i Finnmark fra helga av. Saken på nett var jo selvfølgelig mest fokusert på korr trist det er at det blir dårlig vær sørpå, meeeeeen, det meldes temperatura rundt 20 grader her hjemme. Kryss fingra og bein og håp at akkurat det varslet slår til!!!!

I dagens sending har vi vært innom følgende:

Kåre på fyret: Sletnes fyr på Nordkynhalvøya er blitt en svært populær turistattraksjon. For to år siden inngikk Gamvik kommune en avtale med Kystverket om å åpne fyret for turister. Kåre og Bølga Grip i Gamvik er egentlig pensjonert, men to somre på rad har de hatt sommerbolig ute på Sletnes for å drive med kafe og guiding av turister. Hør saken her.

Offroad Finnmark: Denne helgen startet sykkelrittet Offroad Finnmark, et nesten 700 km langt terrengritt over Finmmarksvidda. 14 lag stilte til start i rittet som blir arrangert for andre gang i år. På startstreken til lørdagens prolog var det flere utålmodige ryttere, som bare ville komme seg av gårde. Hør saken her.

Konkurransen: Oppgave 1: En profilert statsviter mener Finnmark kunne ha hatt godt av en «Frp-kur». Han forklarer sitt ståsted med at Nord-Norge per i dag er fullstendig avhengig av en sterk offentlig sektor og overføringer fra staten.Hva heter han? Svar:Statsviter Frank Aarebrot. Oppgave 2:Hvem er Frp’s statsministerkandidat? Svar:Siv Jensen. Vinneren i dag var Idar Sørgård som er fra Kirkenes, men bor på Hønefoss og som for tiden er på hytta i Ropelv 🙂

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *