Keeperlegende til Nordkapp!

I dag så har vi hatt litt av hvert i Finnmarkssendinga, både teater fra Tana, og fotballiver fra Honningsvåg 🙂 Været ser ikkje aller verst ut, kanskje ser vi begynnelsen på en herlig sommer? 🙂

Teater i Tana: Nyskrevet samisk dramatikk for barn er ikke hverdagskost, men i kveld har teatergruppa ved kulturskolen i Tana premiere på et rykende feskt stykke om klimautfordrinegen jorda vår står overfor . Forfatteren er Siri Broch Johansen fra Tana. Stykket har fått tittelen «Eatnan sappastallan», som betyr å spille ball med jordkloden. Hør reportasjen her. Reporter Sidsel Vik.

Bruce Grobelaar? Hvem i alle dager er nå det, spør du kanskje. Vel, for titusener av norske Liverpool-fans klinger navnet svært godt, og er ensbetydende med bøttevis av trofe fra åttitallet, da laget dominerte engelsk fotball så til de grader. Nå har et knippe ildsjeler i Honningsvåg klart det kunstykket å lokke keeper-legenden fra det gamle storlaget til Nordkapp. Alex Eliassen, som er lidenskapelig tilhenger av engelsk fotball og Liverpool spesielt er en av mennene bak besøket. Hør intervjuet her.

Konkurransen: Oppgave 1: Politiet i Finnmark advarer mot en ganske så spesiell type tyver om dagen. Hva er det disse tyvene stjeler?Svar: Fugler og fugleegg. Oppgave 2: Det skal fortsatt handle om dyr og om politiet. Som begge har vært hyppig i nyhetsbildet denne uka. Sau er blitt drept i Kiby i Vadsø. Hva slags dyr tok sauene av dage? Svar: Hund. Vinneren gratuleres, det var Jarle Dørmenen, Alta som var den heldige i dag.

vibeke.lund.pettersen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *