Besøk på gamle trakter

God torsdagsmorran. Finnmarkssendinga i dag har dette på menyen:

På gamle trakter: Vi besøker det første bakeriet som var i drift i Mehamn etter krigen. Bakeriet sto ferdig i 1950 og var en del av Holmviks Kolonial. Eyvind Holmvik var sønn i huset og det var naturlig for han å bli baker. Men det var et hardt arbeid, forteller Holmvik som var på besøk på gamle trakter i pinsehelga.  Kollega Stein-Arild Olaussen har møtt Holmvik. Hør saken her.

Mineralloven: Sametinget kan godt kreve forhandlinger og urfolksvederlag direkte av gruveselselskapene som kommer til Finnmark, men de får det neppe. Det mener styreleder i Finnmarkseiendommen, og ordfører i Lebesby, Harald Larssen. Etter den ny mineralloven får ikke Sametinget et slikt vederlag. Men Larssen mener alle som kommer for å lete etter eller utvinne mineraler i nord gjør svært lurt i å ta kontakt med berørte parter, kan du høre her. Til slutt i saken leder i Norske Reindriftssamers landsforbund, Nils Henrik Sara. Reporter Silvan Elisabeth Granlien.

Konkurransen: I dag spilte vi av et klipp med en dame som har vunnet hjerter verden over. Hun ble nr to britiske talenter. Damen er  Susan Boyle. Robin Danielsen fra Harstad er dagens vinner. Vi gratulerer! 🙂jakob.arvola@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *