Hva har jazz og fluefiske til felles? :-)

Hei og velkommen til Finnmarkssendinga torsdag den 28.mai. Utfor studio så hølje regnet ned, og i kveld skal visstnok stormen ule både i øst og i vest 🙂

Til Murmansk: Rundt 100 finnmarkingat uvandrer til Russland i helga, men bare for helga da… 50 år med markert samarbeid på idretts-og kulturfronten mellom Murmansk og Finnmark fylke markeres i Murmansk no i helga. Veteraner, politikere, unge idrettsutøvere og musikere og hele Vardø Bymusikk er i denne stund på vei til Murmansk for å feire dette samarbeidet som er helt unikt , ikke minst sett ut fra tiden med den kalde krigen. Hør saken her. Reporter Kurt Sandvik.

Jazz og fluefiske – hva i all verden har disse aktivitetene til felles? Vel, ved første øyekast ikke spesielt mye. Før nå. Jazz & Fly Fishing, et flunkende nytt konsept som kombinerer jazz og fluefiske, kommer til Varangerfestivalen. Dit kommer Tigth Line Quartet, et jazzband som kombinerer en rekke konserta på Nordkalotten med fluefiske, og det skal det bli tv-serie av. Med oss på telefon i sendinga hadde vi Joona Toivonen, som er pianist i Tigth Line Quartet. Hør intervjuet her.

Konkurransen: Oppgave 1: Hvilken bru i Finnmark planlegges det å sette belysning vinterstid for at den skal bli penere? Svar: Kvalsundbrua. Oppgave 2: Vi i nord har jo et naturlig fenomet som ofte lyser opp om vinteren, nordlyset. Hva er det latinske navnet, det som fagpersoner bruker om nordlyset? Svar: Aurora Borealis. Vi gratulerer dagens vinner, Johannes Paulsen i Alta.

 vibeke.lund.pettersen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *