17.mai på godt og vond :-)

Hei og god fredagsmorra 🙂

I dag er det to stemmer å høre her på sendinga. Maria Jørstad som er praktikant her på NRK i Vadsø dette skoleåret er medprogramleder  i dagens sending.  Ta vel i mot henne. Vi byr på:

Kåseri om 17.mai: Det er kun få dager igjen til 17.mai. Ungene gleder seg til folkefesten, men for en del voksne kan selve nasjonaldagen med dårlig vær, fortone seg som et mareritt. Det tar Siv Mansika Øyan opp i dagens kåseri om 17.maifeiringa. Hør kåseriet her. 

Sangkor med lange tradisjoner på nasjonaldagen: Det er ikke bare korpsene rundt om i fylket som øver fram mot 17. mai. Mange sangkor har også lange tradisjoner med å synge på nasjonaldagen vår. Alta Mannskor har seksti år lange tradisjoner å ta vare på. De første årene gikk de også i folketoget og sang, det forteller, Gustav Nilsen, en av veteranene i koret. Saken blir lagt ut etterhvert.

 Verdens lengste klassiske turné: Den starter 17.mai og går fra fra St.Petersburg og avsluttes i Alta 28.mai. Med på denne turneen er også «Musikk i Finnmark» sine to musikere i Alta, Nils Anders Mortensen på piano og Tørris Koløen Bakke bratsj. Arne Heimen møtte en travel pianist rett før avreise til Russland, men først skal vi fire år tilbake i tid. Hør saken her.

Er denne valgkampen anderledes enn tidligere? Valgkampen er i gang, og valgflesket hagler over oss. Er skuespillet det samme som alltid før? Svaret er nei, mener redaksjonssjef Torill Olsen. Her hører du  fredagskommentaren.

Konkurransen: For over 70 år siden ble Yngve Hågensen født i Finnmark. Hvor? Svar: Vardø. Han er tidligere leder av en organisasjon. Hvilken? Svar:LO. Dagens vinner er Rolf Storvik i Porsa. Vi gratulerer og sender avgårde en premie :-)) 

Liss og Maria takker for følge gjennom disse morratiman, og ønsker god helg og ei fin 17.mai feiring.
Mandag er det Halldor Asvall som er å høre på Finnmarkssendinga.

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til 17.mai på godt og vond :-)

  1. arne johansen ijäs sier:

    Hei Liss jacobsen
    Jeg har lyst til å skryte av deg som programleder for morrasendingene, og spesielt din evne til å snakke med folk. Du har en usedvanlig god kontakt med dem du snakker med. Det blir svært trivelige sendinger fra 0600 til 0900, og du gir lytterne en god start på dagen.

  2. NRK Finnmark sier:

    Tusen takk Arne. Så koselig med ei sånn tilbakemelding. Det gir hvertfall en god start på dagen for en programleder 🙂 Ha en strålende fin dag. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *