Brukte is-skrapa på bilvinduet i dag !!!

Og vi skriver kun 2. september ! I dagens sending hadde reporter Sidsel Vik vært på Ekkerøy og snakket med Herborg Kristoffersen. Herborg er ei dyktig dame som vet å benytte seg naturens spiskammer, spesiellt bær av alle sorter. Bl. a er hennes blåbær pai,  nesten berømmt er den. Her kommer oppskriften :

Herborgs blåbærpai

pai-deig:

3 eggeplummer

2,5 dl sukker

piskes til en lett og luftig røre

75gram smelta smør

2,5 dl mel

fyll:

5 dl blåbær eller mer

marengs:

3 eggehvitter

2 ss sukker

stivpiskes

legges oppå paien

stekes gyldenbrun på svak varme

175 grader i 30 minutter

————————————————-

Krøkebærsaft

saft av 2 liter krøkebær

sukker etter smak

1 pakke vinsyre

1 pakke sitronsyre

skal godgjøre seg i en uke, røres om hver dag og sukres mer om nødvendig.

Og i anledning den kalde sommeren,  og vinteren som kom alt for tidlig i år så ringte vi opp leder i Vadsø Hagelag  Elsa Zahl Jonassen. Vi ønsket  å få noen tips om hvordan våre tandre hageblomster skal kunne takle kulde så tidlig på sesongen.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *