Hvem var først på Sydpollandet?

God morgen Finnmark!

Hvem var først på Sydpollandet?  Før Roald Amundsen, Scott og andre polfarere, dro to samegutter fra Sør-Varanger til Antarktis. De fulgte Carsten Borchgrevink på en ekspedisjon som langt på vei er glemt av ettertida.  Og det hele startet i fjæra i Kirkenes kan du høre her. Det er Arne Store som har laga dette innslaget.

Staten sløser med penger og pasientene lider: Reglene for pasienttransport er håpløse, mener folk i Finnmark. Både skattebatelerne og pasientene blir tapere når NAV forsøker å spare penger. Det fastslår Raymond Hildonen i Tana. Da han skulle en tur til sykehus, fant han ut at NAV ikke ville dekke vanlig godtgjørelse for å kjøre privatbil. Men taxiregning – DET kunne de dekke. Selv om det ble 5.000 kroner dyrere. Hør Raymnond Hildonen her.

Konkurransen: Finnmark Arbeiderparti hadde i helga nominasjonsmøte. Hvem ble førstekandidat til Stortingsvalget neste år? Det er  Helga Pedersen, og APs andrekandidat til Stortingsvalget neste år ble Kåre Simensen. Vi gratulerer Anne Grete Jensen, Måsøy med ei NRK-lue 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

I morra er det Jakob Arvola som er programleder for Finnmarkssendinga. Takk for laget og ha en fin, fin dag 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *