Samisk musikk i medvind :-)

God morgen. Det er mandag og ei ny uka med nye muligheter 🙂  Finnmarkssendinga i dag handler om både samisk musikk og lærere som får prøvet seg i pljebransjen.

Finnmarkslærere som oljesjeiker

Olje og gass-industrien betyr et økende engasjement for både lærere og elever i fylket vårt. Under et seminar i Hammerfest fikk lærere fra Finnmark innta rollen som eierne av oljeselskap.  Og med et avansert dataverktøy og én milliard kroner mellom hendene, startet jakten på verdifulle oljefelt, kan du høre her. Utover høsten skal elevene ved de videregående skolene i Finnmark konkurrere på fylkesnivå, der vinnerne går til en nasjonal finale i Stavanger. Reporter i dette innslaget var Allan Klo.

 

Samisk pop og rock blomstrer: Flere samiske band feier inn på norsk musikkscene om dagen.Samisk musikk er eksotisk og populært. The BlackSheeps store hit har åpnet folks ører for samisk populærmusikk. Reporter Irene Elisabeth Rossland har laget denne saken. Hør den her.

Konkurransen: Med litt hjelp på oppfølgingsspørsmålet så fikk vi en vinner også i dag. Oppgaven tok for seg nåværende og tidligere sametingspresidenter. Vi gratulerer Johanne Nilsen, Alta 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *