Fare for nattefrost i Finnmark…… ;-(

Hei og god morgen.  Det er den siste dagen i juli 2008.  Snart er det høst, og vi har ingen sommer hatt.  Æ er værsyk, no e det offisielt! (åja, du har skjønnt det?) Men æ er ikke sur, du verden det er mye man kan gjøre i dritværet, blant anna kose seg innne i studio med værvarslet som melder fare for nattefrost. Nei, det er bare å sette på «Levekårsvisa» med Finn Arild Selnes, den sier det meste 🙂 Finn fram ullmakkoen, vinterhua og votter, hvertfall om du er i indre strøk hvor faren for natterfrost er tilstede. Nåh! Vel, her er det som sendinga i dag kan by på av saker.

Gassanlegget på Melkøya: I august er det ett år siden gassanlegget på melkøya ved Hammerfest ble satt i drift. Men året har vært preget av lekkasjer, store Co2-utslipp,sotregn over byen,problemer med nedkjølingen av gassen og driftsstanser. Men StatoilHydro står fast ved at dette blir en suksess og ikke Norges største industriskandale. Kollega Kari Sørbø tok turen gjennom tunnellen fra Kvaløya til Melkøya denne uka. Hør saken her.

Bygdebakeriet i Vestre Jakobselv: Det ligger midt i smørøyet, Bygdebakeriet i Vestre Jakobselv. Og på sommeren er dette bakeriet et naturlig stopp for turistene. Det er Johanne og Paul Tore Garvo som driver butikken. Da kollega Kurt Sandvik stakk innom var det mange fornøyde kunder til stede. Hør saken her.

konkurransen: Hvilken hoppdommer fra Finnmark skal i dag og Fredag være med å dømme fire historiske hopprenn i Sveits? Anton Dahl fra Kautokeino er det.  Arnt Andersen, Snefjord/Alta er dagens vinner. Gratulerer!

Månedens thermokrus går til Andreas Dreyer  i Alta. Gratulerer!
liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *