Olsok i topphua og polvotter :-(

God morgen 🙂 I dag er det Olsok, men det sku man jaggu ikke tro. 29. juli og påkledninga kan kreve både topphua og polvotter, men det er ikke noe en vanlig finnmarking ikke er vant til. Det er heller ikke den store bedringa i været i sikte de nærmeste dagan. Men fra grått trist vær når sendinga starta klokken 06.03 til nå klokken 08.00 er været no blitt betraktelig bedre. Sola skinn!!!! Det er medisin for en værsyk programleder 🙂

Norway cup:  Verdens største fotballturnering for ungdom mellom 10 og 19 år er godt i gang på Ekebergsletta i Oslo. Flere lag fra Finnmark deltar, og  5 av 11 Finnmarkslag vant kampene sine i går. Muligheten for sluttspill blir avgjort i dag. Med oss i Finnmarkssendinga i dag var trener for Havøysund Il’s J14, Tor- Bjarne Stabell og spiss på laget, Nora Olli Johansen. Deres rapport fra tigerstaden hører du her.

Far og datter Niska: Når vår kjente saxofonist Bodil Niska holder konsert i sitt hjemfylke Finnmark, ja da dukker selvsagt pappa Aksel opp. Han har trofast fulgt dattera si gjennom hennes karriere fra hun var liten i Hammerfest skolekorps. Og pappa har også vært med på ei plateinnspilling. Sist helg var Bodil og hennes band i Bugøynes på sjømatfestilvalen. Det var stor stemning og stappfullt av folk i skolens gymnastikksal. Kollega kurt Sandvik har møtt far og datter Aksel og Bodil i Bugøynes.
Hør saken her.
Melodien du hørte til slutt er «I skovens dype stille ro»  som far Aksel er med på. Foruten Bodil og Aksel Niska var også Egil Kapstad, Bjørn alterhaug og Pelle Hultën med på melodien. Bandet som var med til Bugøynes består av Per Husby på piano, Finn Sletten på trommer og Stig Hvalrygg på bass.

Konkurransen i dag er om ei bjørnebinne. Natt til søndag skjøt et jaktlag fra Statens Naturoppsyn en bjørnebinne. Hvor var det? Munkelv i Sør-Varanger.

Vinner: Bertil Johansen fra Rypefjord er dagens vinner.

 

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *