Rusmisbrukere i Finnmark uten godt nok tilbud

God morgen, god morgen. Det er variert meny i sendinga i dag. Det mest alvorlige temaet er rusmisbrukere uten godt nok tilbud her i fylket. Ellers så er vi blant den yngre garde i NUK++ og fiolintalentet Miriam Helms Ålien. Undertegnede er ikke den som ser mest på klassisk på tv, men lørdag satt æ klistra til skjermen og var virkelig stolt og imponert over Miriam. Fantastisk er ordet som beskriver det som ble prestert av de unge musikerene.

Her kan du høre igjen det som vi har sendt i dag. 🙂 Du kan også kommentere det om du føler for det 🙂

NUK ++ : Er du ung og ikke vet helt hva du vil gjøre i sommer. Det er mye spennende å holde på med under festspillene i Nord Norge i siste uka av juni. Allerede nå kan all ungdom, enten de sitter i rullestol, går på egne bein, eller trenger hjelp av andre, melde seg på Nordnorsk ungdomskulturfestival, eller NUK ++ som det kalles, Reporter Nils Mehren har møtt prosjektleder Marte Frihetsli. Hør saken her.

Virtuos 2008

miriam.jpg

Lørdag sto ho på scenen i store studio som en av finalistene i Virtuos 2008. 16 år gamle Miram Helms Ålien fra Alta fikk prøve seg som soliste med Kringkastingsorkestret, og hele det norske folk kunne følge og delta i kåringen som ble sendt direkte i NRK1 og på NRK P2. Miriam ble foretrukket som en av finalistene for modenhet og teknisk briljans i spillet, og sin evne til å ta lyttere med på en fascinerende reise. Vi skal ta turen tilbake til lørdag i beste sendetid på NRK1: Hør fra finalen her.

Miriam var også med oss direkte i Finnmarkssendinga og kunne fortelle om en fantastisk opplevelse som hun nøt til det fulle. Hør henne her.

Rusmisbrukere i Finnmark uten godt nok tilbud: Vi hørte i nyhetan at rusmisbrukere i Finnmark opplever at de ikke får god nok hjelp av det offentlige. Rune Nygård, som er alkoholiker i Mehamn, mener han ikke får noe tilbud fra kommunen for å takle sykdommen sin. Nå ber han om hjelp på vegne av rusmisbrukerne i Finnmark. Seksjonsleder for helse og sosial hos fylkesmannen i Finnmark, Linda Kråkenes var gjest i studio. På et generelt grunnlag fortalte ho om hvem som har ansvaret for å gi rusmisbrukerne i Finnmark et tilbud. Hør henne her.

Thermokrus for mars måned går til Kjell Olsen på Rolvsøya. Vi gratulerer! 

liss.jacobsen@nrk.no

er i studio i dag og i morra, før Odd-Asbjørn overtar onsdag.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *