Finnmarksløpet

Fredag hurra, hurra 🙂

Finnmarksløpet 2008: Det er dagen før dagen for verdens nordligste, og europas lengste hundeløp.  I morgen, lørdag , braker det løs for det 28. Finnmarksløpet.  Løypa er trakket og klar,. Hunder og kjørere gjør seg klare til store naturoppleveverser og blodslit. Hans Petter Dalby som selv har deltatt 5 ganger er  presse og informasjonsansvarlig. Han var gjest i Finnmarkssendinga, og han hører du her. 

Levajoksaken henlagt: I 10 månder har politiet etterforsket flere personer i Finnmark for ulovlig bygging og ødeleggelse av tusenårige kulturminner i Levajok. Etter å ha brukt store ressurser på dette har altså Politiinspektør Magne Nyborg ved Øst- Finnmark politidistrikt henlagt saken på grunn av bevisets stilling. Hør saken her. Reporter var Skjalg Jensen

Konkurransen: Vinner i dag er Åsmund Andersen fra Hesseng. Vi gratulerer!

God helg til deg 🙂 Liss takker for laget gjennom denne uka.

Mandag er det Odd-Asbjørn Brovold som er å høre i P1 mellom klokken 06.03 og 09.00

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Finnmarksløpet

 1. HighFive sier:

  Gratulerer til Wingren som vant FL-500. Bra for FL at noen utlendinger hevder seg også. Spenningen var større enn det NRK greide å få frem, fordi Wingren kjørte lenge med bare 5 hunder. Dette er minimumsantallet som man kan komme i mål på FL-500 med. Hadde han fått en skade eller problemer med en til av hundene hadde han vært ute av løpet. Arnt O. Skjerve som jaget ham bak hadde 7 hunder igjen.
  Det er både fordeler og ulemper med flere hunder. Det kan gi mere trekk kraft, men samtidig kan ikke spannet gå raskere enn den tregeste…

 2. HighFive sier:

  På FL-1000 starter de med inntil 14 hunder, minimum 9. Ved målgang må de ha minimum 6 hunder igjen.
  Hunder settes av pga. skader, sykdom, er slitne eller at de kanskje ikke presterer nødvendig.

  Noen kan velge å sette av hunder mot de siste sjekkpunktene for å kunne kjøre med bare de raskeste i spannet inn til mål.

  På Iditarod er dette veldig vanlig, men der har de også anledning til å bytte slede (lettere, mere racing slede) ved nest siste sjekkpunkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *