Stor Russlandssatsing for fiskerinæringa i Finnmark

Riktig god morgen Finnmark 🙂

I dag er den store messedagen. I  denne sendinga skal vi både høre om Fiskerimessa i Murmansk og reiselivsmessa i Berlin. Finnmark gjør seg sterkt bemerket begge steder, og hva er bedre enn det?

Fiskerimesse Murmansk: Det er stor Russlandssatsing for fiskerinæring i Finnmark. 13.-15. mars er det den årlige fiskerimessa i Murmansk. For niende år på rad inviterer Finnmark fylkeskommune bedrifter, organisasjoner og regionale myndigheter til å delta under det felles messekonseptet «Finnmark». I år er oppslutningen fra Finnmark rekordstor. I studio i dag var rådgiver innen fiskeri i Finnmark fylkeskommune, Mona Bue. Her kan du høre mer om messen.  

Finnmark  på turistmesse: I går kveld ble en høythengende reiselivspris delt ut i Berlin.Vintersatsinga til Finnmark Reiseliv var blant de ti nominerte.Det er reiselivsbransjen i Skandinavia som deler ut prisen for beste nyskapende tenking. Og Finnmark Reiseliv var altså blant de ti i finaleheatet.Nå vant ikke Finnmark den gjeveste prisen, men konstituert reiselivssjef for Finnmark Reiseliv Beate Juliussen er likevel kjempefornøyd: Hør henne her. Beate Juliussen til reporter Arild Moe i den fellesnordiske ambassaden i Berlin i går kveld. 

Konkurransen: Lørdag starter Finnmarksløpet, Europas lengste og verdens nordligste hundeløp. Det er to løyper med forskjellig lengde, vi vil vite hvor lang er den lengste løypa? 1000 kilometer er svaret, og ei NRK-lue sendes til Kvalsund. Gratulerer til Helga Thomassen.

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *