Skuddårsdagen med moroekspert i Finnmarkssendinga

God morgen, her i Finnmarkssendinga denne siste dagen i februar får du møte en skuddårsekspert som ikke tar seg selv så høytidelig, og det blir også tema Ungt Entreprenørskap og prestemangel. Mye å høre på, med andre ord.

KREATIV UNGDOM

Ungdom i Finnmark er både kreative og dyktige. Det viste fylkesmessen for ungdomsbedrifter som ble arrangert i Vadsø i går. Vel 100 unge gründere i 21 ungdomsbedrifter var samlet i Vadsøhallen for å presentere sin bedrift og sine produkter. En av disse ungdomsbedriftene var «CO 2 UB «, som drives av Ninatski Bulskaia og Melissa Durus.
Hør ungdommene HER.

SKUDDÅRSEKSPERTEN

Det er skuddårsdag i dag, og det betyr at vi har fått én dag ekstra i år: den 29. februar. Dette er noe som skjer hvert fjerde år. Kollega Reidar Solli invitert en ekspert i studio som forklarer dette fenomenet på en noe surrete måte.
Hør den surrete skuddårseksperten ved å trykke HER.

PRESTEMANGEL

I dag tidlig fortalte NRK om at nesten ett av tre prestegjeld i Troms og Finnmark mangler prester. Sogneprest Hans Eiler Hammer er egentlig bare prest i Berlevåg. Men siden mangler prest i Båtsfjord – har han den siste tiden vært prest der også. Det synes han er slitsomt – men først og fremst føler han at han ikke strekker til.
Hør mer om prestemangelen i nord, trykk HER.

KONKURRANSEN

Her er dagens oppgave:

«- At Sametinget skal forvalte urfolksavgiften er en stor seier for det samiske demokratiet, og et skritt nærmere samisk selvbestemmelse.» Det uttalte sametingspresidenten på nyhetene våre i går. Hva heter han? Svaret er Egil Olli. Det visste Jarle Dørmenen fra Alta. Han klarte også oppfølgingsspørsmålet der vi spurte hva den forrige sametingspresidenten het, der svaret var Aili Keskitalo. Dermed får Jarle Dørmenen en NRK-lue i premie fra oss. Gratulerer.

Så var den siste uka i februar over. Neste uke er det Liss Jacobsen som følger deg som programleder om morra.

God helg fra Torill.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *