Barn og unge i Finnmarkssendinga

I Finnmarkssendinga i dag er det barn og unge som bidrar i våre saker, både i spøk og alvor.

PEER GYNT PÅ HAMMERFEST KULTURSKOLE

Til høsten skal den nye storstua i Hammerfest , Arktisk kultursenter, stå ferdig, og mange lokale kulturkrefter er i gang med å øvelsene til den store åpningsfesten i oktober. En av disse er Hammerfest kulturskole. De skal være med å åpne kulturhuset med en stor Peer Gynt forestilling, og dans er en viktig del av denne forestillingen.
Hør om forberedelsene til forestillingen HER.

dansejenter.jpg

 ØKNING AV MOBBESAKER KONFLIKTRÅDET

Konfliktrådet opplever at stadig flere mobbesaker havner på deres bord. Men det er er positivt sier Arnfinn Moen ved Konfliktrådet i Øst- Finnmark. Flere skoler ser nytten ved å bringe inn en nøytral tredjepart i mobbesaker, og erfaringa er god fra disse sakene. Vardø er et godt eksempel på det. De har hatt konfliktrådet inne med bra resultat.
Vil du høre mer om denne saken, trykk her.

KONKURRANSEN

I dag spør vi ganske enkelt: Hva heter oljefeltet utenfor Hammerfest eller nærmere bestemt utenfor Sørøya? Goliatfeltet. (Goliatfeltet er eit oljefelt som ligg 50 kilometer søraust av Snøhvitfeltet og 85 kilometer nordvest av Hammerfest). I oppfølgingsspørsmålet stilte vi dette spørsmålet: Goliatfeltet er oppkalt etter kjempen Goliat. I bibelhistorien var det en konge fra Israel som modig gikk i duett med kjempen Goliat. Hva het han? Svar: David (Israels konge).

Olaug Hansen fra Sørvær klarte inngangsspørsmålet, men ikke oppfølgingsspørsmålet. Vi hadde uansett en hyggelig morraprat om livet på Sørvær.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *