Finnmarkssendinga fortsetter fokus på mobbing

Finnmarkssendinga denne siste tirsdagen i januar har bibliotekfeiring og mobbing som tema i dag.

BIBLIOTEKET FEIRES

I morgen kan Vadsø bibliotek og fylkesbiblioteket feire fem år i nytt bygg. Biblioteket ligger idyllisk til ved sjøen og med utsikt over Varangerfjorden. I denne anledningen blir det åpent hus med utstillinger, foredrag og underholdning. Og for publikum som har vært sene med å levere inn lånte bøker, er det gitt purringsamnesti. Fylkesbiblioteksjef Sissel Jakola synes de fem årene har gått alt for fort.
Hør hele saken her.

SKOLEN SLÅR HARDT NED PÅ MOBBING

– Du kan ikke være likegyldig når du vet at noen blir mobbet. Det sier Arne Leikvoll, rektor ved Sentrum skole i Vadsø. Skolen har slått hardt ned på mobbing og det har de merket effekten av. – For meg er det en selvfølge å prøve å stoppe mobbing, sier Leikvoll. Hva om det er ditt barn som blir mobbet?
Hør saken her.

KONKURRANSEN

Her er tirsdagens oppgave:

I dag åpner et globalt frøhvelv med brask og bram. Dette frølageret er etablert i permafrosten inne i fjellene, og er konstruert for oppevaring av sikkerhetsduplikater av frø fra frøsamlinger over hele verden. Hvor er dette frøhvelvet? Riktig svar er Svalbard.

Oppfølgingsspørsmålet var:

Frøhvelvet skal være sikret for klimaendringer med påfølgende stigning i havnivå. Permafrosten skal sikre mot strømbrudd. Svalbard regnes som en politisk trygg plass. Fram til sist torsdag trodde man at dette var en av verdens sikreste steder. Men så skjedde det noe sist torsdag som fikk folk på andre tanker. Hva var det? Svar: Jordskjelv. Premie går til Knut Lamøy fra Honningsvåg som klarte begge spørsmålene.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *