MOBBING SOM TEMA I FINNMARKSSENDINGA

Det er klart og kaldt vintervær, siste mandagen i februar og en Finnmarkssending som har både alvorlige og lystige tema på programmet. Spesielt er det viktig at vi nå setter fokus på mobbing, et viktig tema som vi skal følge med flere saker utover denne uka.

ARKTISK KULTURSENTER

«Arktisk kultursenter» er navet på det nye kulturhuset som snart skal stå ferdig i Hammerfest. Her skal det boble av liv og kreativitet gjennom ukas syv dager og kvelder, for det er mange som skal ha fast tilholdssted her inne.
Hør hele saken her.

RYKTESPREDNING OG MOBBING

Ryktespredning er den farligste formen for mobbing. Sogneprest tar et oppgjør med livsfarlig slarvekultur. Sogneprest i Berlevåg, Hans Eiler Hammer frykter at flere ungdommer kan komme til å ta sitt eget liv som følge av mobbing. I januar fikk han tragedien nært inn på livet da nære venner mistet sin 15 år gamle datter «Marie.» I avskjedsbrevet skriver hun om lang tids mobbing og ryktespredning av både jevnaldrende og voksne. Ingen spurte om ryktene var sanne. Marie orket ikke leve lenger. Det er mange måter å mobbe på sier Hammer, men den farligste og mest drepende er ryktespredning.
Hør hele saken her.  «Marie» er et navn Hammer har valgt å kalle jenta for, og hun er ikke fra sognet til Hammer.

DAGENS LYTTERSPØRSMÅL

Arktisk kultursenter er navnet på den nye kulturhuset som snart skal stå ferdig i en by i Finnmark.
Hvilken by skal vi frem til?

Riktig svar er Hammerfest. Det visste Jens Isaksen i Alta. Han klarte også oppfølgingsspørsmålet der vi spurte hvilken kommune Alta grenser til i vest. Svaret er Hasvik (Alta i sør, Kvalsund i øst). Gratulerer.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *