Finnmarkinger dårligst igjen

God morgen 🙂

Så er vi igjen på topp vi fra Finnmark. Vi topper enda en statistikk. Men selvfølgelig ingen god og positiv statistikk. Vi er igjen dårligst i klassen, og hva det er no vi er dårligst på kan du lese lenger ned på siden.

Nordnorsk tenketank: Reporter Rune Nordgård Andreassen har møtt journalistveteranen Arne O. Holm som skifter beite. Han forlater nå NRK i Oslo og flytter til Tromsø, hvor han skal lede arbeidet med å bygge opp en egen nordnorsk tenketank. Hør saken her.

Isbilsjåføren Peer: Anna Rostrup og Melanie Clegg har det siste halve året besøkt mange barnehager i Øst-Finnmark med fortellingen om Isbilsjåføren Peer. Gjennom en musikalsk fabelen inspirert av Henrik Ibsen sin Peer Gynt , får barna også høre mye av den vakre musikken som Edvard Grieg komponerte til teaterstykket om Peer. Nylig møtte de to musikerne et engasjert publikum i Ruija barnehage i Vadsø. Det er Musikk i Finnmark som står bak denne konsertserien, og det var Sidsel Vik som møtte barn og musikere. Hør saken her.

Finnmarkinger dårligst igjen: Mørketida er endelig borte, men fortsatt er det ganske mørkt i fylket. Og akkurat det er Trygg Trafikk bekymra for. De beskriver nemlig Finnmark som dårligst i landet når det gjelder refleksbruk. Finnmarkingene selv synes stort sett de er flinke nok, men NRK fant allikevel noen i går ettermiddag som ikke hadde festa refleksen til jakka. Hør saken her. Det sa tilslutt Ketil Nystrøm, fylkessekretær for Trygg Trafikk i Finnmark. Reporter Even Nielsen.

Konkurransen: Nordnytt sine lesere i Troms og Finnmark har stemt og kåret tidenes beste nordnorske spillefilm. Det var ti kandidater som var nominert. Men hvem vant og kan smykke seg med tittelen nordnorges beste spillefilm gjennom tidene? Svaret er Veiviseren av Nils Gaup. Rannveig Olaisen i Alta er dagens vinner. Vi gratulerer!

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *