Zambia- en opplevelse for livet

God morgen, god morgen 🙂

Det er rart hva en god natt søvn kan gjøre. Her snakke vi om gjøre underverk 🙂 Årsaken til søvnmangle kan være så mangt. Natt til i går var det ei fantastisk god bok. Og har du ei bok du har lest som du ikke klarte legge fra deg, gå nederst på siden og gi oss ditt boktips under kommentarfeltet!

Zambia- en opplevelse for livet: Fysioterapaut Hege Johanne Magnussen er fortiden i Zambia i regi av Nordkapp kommune ved Rehabiliteringstjenesten som har en samarbeidsavtale med Fredskorpset. Og det innebærer et 18 mnd utvekslingsprogram med distriktene Livingstone og Kazungula i Zambia. Ho reiste ned i mars, etter først å ha vært Vikersund med 40 andre Fredskorpsdeltakere. Her gjennomførte de et 3-ukers obligatorisk opplæringskurs for Fredskorpsere med fokus på menneskerettigheter, konfliktløsning, interkulturell kommunikasjon og kompetansebygging for systemer og individer. Dette var tre uker med mye informasjon, mye moro og en mulighet til å møte mange interessante mennesker fra ulike verdensdeler. Men hvordan har livet i Zambia vært sålangt? Hør Hege Johanne Magnussen dele sine opplevelser her.

Sjakksvindel:I Alta har en sjakklærer meldt 30 skolebarn inn i sin egen sjakk-klubb for å få lov til å fortsette å tjene penger på lotteri. Mannen måtte overbevise myndighetene om dette overskuddet gikk til arbeid med barn og unge.Derfor fikk han elevene til å skrive opp navnene sine på en liste mens han underviste dem i sjakk i skoletida. Hør saken her. Reportere Halldor Asvall og Geir Samuelsen

Konkurransen: Sport og handball EM har vært tema for dagens konkurrane. Vinneren av ei NRK lue er: Laila Andreassen på Sørvær. Gratulerer!

Bilde av lua kommer her etterhvert.

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Zambia- en opplevelse for livet

  1. Tilbaketråkk: A-ha » Zambia- en opplevelse for livet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *