Fanget av ordene- ingen nattesøvn

Hei og god morgen!

Ei ny uka med Finnmarkssendiga er igang. Med revy og spennende utveksling mellom Nordkapp kommune og Zambia på tapeten. 😉

Fanget av ordene:Programlederen stiller for anledningen i studio med litt rødskutte øyne og delvis uro i kroppen. Koffer? To tykke og gode bøker. Denne helga har nesen min stort sett vært begravd i to gode, men vidt forskjellige bøker. Noen bøker er sånn at når du er begynt å lese er du regelrett fanga av ordene. Æ klarte rett og slett ikke legge dem bort. Ble nesten sur for avbrytelser. Tenk at noen kunne finne på å ringe mæ, og regelrett plage mæ mens æ va langt inne i boka. Grusomt. Den andre boka begynte æ på i går kveld. Glemt var morradagen. Det at klokka ville ringe 04.00 for at æ skal gjøre mæ klar for radioverden var ikke i hodet mitt. Men måtte jo legge den bort da klokkealamene gikk og varsla at jobben venta. Så no gjestår tre, fire sider med selve avsløringa, selveste høydepunktet. Men da har æ nåt å glæde mæ til når denne dagen er over. Det er ikke alltid at ei bok fanger sånn. Har ei bok æ begynte på for tre år siden, men æ kommer meg ikke forbi side ti. Den er regelrett grusom. Har du ei god bok du vil anbefale andre å lese? Skriv det inn i kommentarfeltet under. Si gjerne koffer du synes den er  god.  Æ og flere med mæ er hele tida på jakt etter å bli fanga av ordene i bøker. 🙂 Tips om gode bøker mottas med takk 😀

Revy: Revy er på tapetet her i Finnmarkssendinga. Hovedpersonener  han Ragnvald fra Repparfjord. Det er Lars Rune Larsen fra Forsølrevyen som står bak denne skrytpeisen av en figur. På Fylkesrevyfestivalen i oktober i fjor fikk Forsølrevyen prisen for beste monolog med han Ragnvald fra Repparfjord. Den kan du høre her.

Fra den nakne øy- til de dype skoger: Nordkapp kommune ved Rehabiliteringstjenesten har  inngått en samarbeidsavtale med Fredskorpset. Og det innebærer et 18 mnd utvekslingsprogram med distriktene Livingstone og Kazungula i Zambia. To personer fra Finnmark er dratt til Zambia, og to personer fra Zambia er i Honningsvåg og jobber der. Spennende utveksling på mange måter. Annette Eidesen er med oss i sendinga for å fortelle om hvordan det er gått sålangt, og seiner denne uka får vi direkterapport fra Zambia. Hør Anette Eidesen her.

Konkurransen: Gjengen bak Kill Buljo-filmen har sikret seg en av Norges nye filmdivaer til sitt nye filmprosjekt. Hva heter hun? Ane Dahl Torp. Og det nye filmprosjektet til Kill Buljo- gjengen har fått tittelen «Rød snø» Vi gratulerer Helge Isaksen i Tverrelvdalen med ny lue fra NRK!

Dett var dett! 🙂 Vi høres i morra 06.03. No må æ hjem å lese ferdig boka :-))  Snart…

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Fanget av ordene- ingen nattesøvn

  1. Lars-Rune Larsen sier:

    Hei,
    Hvorfor virker ikke linken til revyinnslaget fra 2007 ?

    🙂

  2. Liss sier:

    Klippene er tilgjengelig på nett i tre måndere pga opphavsretten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *