Glatte veier i Finnmark

Hei og god morgen på denne romjulsfredagen hvor været har skapt problemer for trafikken en rekke steder i Finnmark i løpet av natta. Men heldigvis er det ingen som er skadet.

På riksvei 94 i Skáidi og på E6 over Sennalandet kom det underkjølt regn som umiddelbart frøs til et speilblankt islag på veien.

E6 var stengt i to omganger, og ifølge politiet var det en stor lastebil som hadde havnet på tvers mellom Alta og Skaidi. Bussen ble forsinket i flere timer på grunn av uhellet.

LYS FRAMID: Det kan det gå mot et snarlig salg av bedriftene Sørøya Sjømat på Hasvik og konkursrammede Gamvik Seafood. Romsdalingen Dagfinn Wiik og hans samarbeidspartnere vil nemlig kjøpe begge anleggene.I går orienterte han ordføreren I Gamvik om hvilke planer han har for Gamvik Seafood dersom han får kjøpe anlegget. Ordfører Marius Nilsen sier konseptet for Gamvik virker gjennomtenkt og interessant.Hør Dagfinn Wiik redegjøre for planene her.  Reporter er ingen ringere en Einar Korneliussen 🙂

SMS-OPPGAVEN: I romjula kan du risikere å få besøk av unger som er utkledd og som ringer på døra di og synger julesanger og kanskje ber om julegodt. Skikken er gammel, og gjøres av ulike grunner i forskjellige land. Her hjemme har denne romjulstradisjonen et navn, hva er det? Svar: JULEBUKK 

VINNER: Valter Eriksen Vardø.

Ønsk deg en melodi og/eller send en hilsen i Finnmarkssendinga. Hallo Finnmark med bursdaghilsninger kommer på sine faste plasser, men gjennom hele sendinga kan du ønske deg den melodien du vil høre og samtidig sende en hilsen om du vil.
Kodeord Hallo til 1987. Det koster tre kroner pr melding.

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *