Julaften med hilsninger i Finnmarkssendinga

Riktig god jul til deg og dine, og god morgen 😀

Julehilsninger gjennom hele Finnmarkssendinga på julaften.

I dag  er det selvsagt Finnmarkssending fra 06.03 til 09.00, og allerede fra første melodi så overbringer vi hilsninger fra dere lyttere.

Vi gjør det vi kan for å gi deg en fin start på den store dagen, og skape julestemning.

NRK-sekk fylt med julesnadder:  I hele desember har vi hatt sms-konkurranse. Hver dag har vi trukket ut en dagsvinner som har fått julegodter fra oss. Men i dag har vi trukket ut tre trøstepremier,  og en hovedvinner som får en NRK-sekk fylt med julesnadder.

Dagens vinner: Tor Jon Jolma, Ildskog Lakselv.

Trøstepremier: Laila Kristin Hagalid Berntren, Tana. Charles Järvi, Golnes Vadsø. Asbjørn Vælidalo, Bjørnevatn.

Hovedpremie: Arne Johansen, Nordvågen. Gratulerer alle sammen. 😀

Dagens lytterønsket:

Jul i Kvithellhula: For seksti år siden feiret 35 hardt prøvede hasvikværinger jula i Kvithellhula. Mens tyskerne jaktet på dem, krøp de seg sammen i den femti kvadratmeter store hula ved vannkanten. I isende kulde og mørke forsøkte de å feire jul som best de kunne. To av barna var under ett år.Ulf Jakobsen fra Hasvik har skrevet ned deres historie. For å minne sine tapre sambygdingene har han lest inn beretningen for NRKs lyttere. Hør saken her. Hasvikværingene i Kvithellhula lå 99 dager i skjul før engelske destroyere evakuerte dem til Murmansk i midten av februar.

Jul på 50-tallet: Husker du den barnlige gleden og kriblende forventninga når du var unge og det var jul? Vår kåsør John-Arild Josefsen tar oss til med til 50-tallet og sin barndoms jul: Hør kåseriet her.

KLIPPFISK SOM MATTRADISJON: Det snakkes så mye om julemat for tiden, hva med å prøve klippfisk? I Finnmark er vi fattig på mattradisjoner med klippfisk som råvare. Men nå som Finnmarks første klippfisktørkeri er kommet til Havøysund, åpner det nye muligheter for å variere kosten. Kollega Torill Olsen har dukket ned i klippfiskens mysterier. Hør saken her.

Finnmarkssendinga er tilbake igjen 27.desember. Vi høres da 🙂

 liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *