Julenissens favorittrein i Finnmarkssendinga

Hei, i Finnmarkssendinga i dag er det mange lyspunkter i mørketida. Og fikk du ikke med deg sendinga, får du sviskene her på bloggen.

Fjellets og havets folk.

Hun er utdannet fotograf og har sin faste jobb ved bildearkivet på fylkesbiblioteket i Vadsø. Men i seks år har Sonja Siltala brukt mye av fritiden sin til å reise rundt i Finnmark og Nord-Troms for å fotografere kvener. Nå er bildene samlet i boka » Fjellets og havets folk». Sidsel Vik har møtt Siltala, og reportasjen kan du høre her.

Rudolf er rød på nesen.

Julenissens favorittrein, Rudolf kommer egentlig fra Finnmark og har samisk opprinnelse. Det mener journalist og historiker Roy Andersen. Reporter Geir Samuelsen kan mer om Rudolf og hans opprinnelse. Saken kan du høre her.

Fra Nordkapp til Afrika: I dag startet Espen Aarsvold og Mathias Carlsen en haiketur uten penger fra Nordkapp til Kapp det gode håp. De er avhengig av at finnmarkingene viser sitt gode lynne og hjelpsomhet for at de skal klare å haike seg fra Finnmark og sørover. For hver kilometer de kommer seg får de penger av sponsorer. Disse pengene går uavkortet til en veldedighetsorganisasjon i Zimbabwe. Tidligere har disse guttene haiket til Kina uten penger. Hør mer om guttene og turen her.

Dagens vinner: Sigmund Karlsen fra Alta.   🙂

I studio i dag Torill Olsen, som ønsker deg en fin dag 😀

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *