Samiske veivisere

Allo, allo og riktig god morgen! 🙂 

Temperaturene i Finnmark i dag er slettes ikke ille, men det blir kaldere.

Varslet som gjelder til midnatt: 

Kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark: Det blir minking til vestlig liten kuling 12 på kysten. I kveld ny økning til vestlig sterk kuling 20. Snøbyger.

Finnmarksvidda:Vestlig bris, i kveld dreining til sørvestlig bris, frisk bris 10 utsatte steder. Skyet eller delvis skyet,stort sett oppholdsvær. Kyst- og fjordstrøkene i Øst-Finnmark:Minking til vestlig liten kuling 12 på kysten. I kveld økning til sørvestlig stiv kuling 15 utsatte steder. Enkelte snøbyger i kyststrøkene, ellers for det meste delvis skyet oppholdsvær.

I dag i sendinga kan vi by på.

Samiske veivisere: De kaller seg veivisere, dem er tre samiske ungdommene som besøker videregående skoler i hele landet for å fortelle om samisk kultur og samfunn. Og de forteller også om sin egen bakgrunn. Forleden besøkte de Boftsa skole i Tana. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids og Inkluderingsdepartementet og den samiske høyskolen i Kautokeino. De tre ungdommen er sørsamen Brita Iren Thomassen, nordsamen May-Synnøve Trosten og lulesamen Berit Kristine Andersen Guvsam. Kurt Sandvik har møtt dem. Hør saken her.

Endring i rypejakta: Framtidas rypejakt her i landet kan bli avhengig av at måten rypene forvaltes på blir endret. Det mener en av Norges mest profilerte rypeforskere, Hans Christian Pedersen fra Institutt for naturforsknining. Onsdag kveld la han fram syn for et stort antall interesserte jegere og grunneiere i Tromsø. Reporter Jan Riise Pedersen var tilstede. Saken kan du høre her.

Konkurransen: Tidligere i år så ble ei ny internett side opprettet. Dette er ei nettsia der musikera under 25 år fra Finnmark kan vise fram sine egne låter eller egene framførelser av andres musikk. Det er mange som har benyttet seg av denne. Hvert år også leserne av internettsiden kåre en vinner , eller en hit . Det skjer 30 november – hvilken nettside er det snakk om. Unni Martinsen, Nordvågen visste at det er MUFI-Star og at det er Musikk i Finnmark som står bak. Gratulerer!

Liss er i studio. Ta kontakt via mail: liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *