Farvel oktober

 31. oktober. 2007

Det er jo den siste dagen i oktober 2007, så derfor denne overskrifta. Det er ikke mye som minner om at november banker på døra. Bare veier, og sola skinner  🙂  Men hvordan var det i fjor på denne tiden? Det husker jeg ikke. Kanskje var det likens vær, eller snø? Husker du, så må du gjerne fortelle her hvordan slutten på oktober 2006 var værmessig 🙂

Siste dagen i fjellet

Så var det slutt. Ein sommar til var gått
og dagen komen da vi skulle heim att alle.
Forutan sol låg fjellet, sløkt og grått,
og bjørka lét det siste lauvet falle.

Les resten av diktet til Halldis Moren Vesaas her.

Hallo Finnmark: I dag var det problemer med sms til Hallo Finnmark. Nettsiden kunne ikke åpnes så de som har sendt hilsen på sms fikk den ikke med. Men de som ikke kom i dag, kommmer i morgen. Beklager så mye til alle dere som har venta på sin hilsen. 🙂

Aittiruto, ny kvensk roman: For omlag tre år siden debuterte Alf Nilsen -Børsskog med historiens første roman på kvensk.Den ble mottatt med begeistring.I dag lanserer 79-åringen fra Børselv i Porsanger bok nummer to. Den har fått tittelen Aittiruto, og er en selvstendig fortsettelse av første roman, der Børselv og folkene der står i romanens sentrum. Hør intervju med forfatteren her.

Behov for investeringsfond: Det er bortimot umulig å få tak i penger til storsatsinger i næringslivet i Øst-Finnmark, mener næringshagene i regionen. Derfor ønsker de nå å få tak i deler av bankkontoen til Varanger Kraft til et fond som skal være med på å skape arbeidsplasser i fremtiden. Hør mer om dette her.

Konkurransen: Aud Hapalathi er dagens vinner og to flakslodd kommer til Alta.
Ingrid Iversen fra Varangerbotn er vinner av thermokruset for oktober. Gratulerer til dere begge.

Si din mening: Dagens oppgave handlet om utspillet til ungdommer fra Hammerfest om å legalisere hasj, og selge hasjen på vinmonopolet. Det ville hindre at folk gikk over til sterkere stoffer. Hva synes du? Skal hasj i framtiden kunne kjøpes lovlig på polet, eller bør politiet gjøre med for å forhidre at hasj er i omløp. Du kan si din mening under kommentar.

-Liss-

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *