Hvordan leve med bjørn?

Go’morn! Det er onsdag, og om temperaturene holder seg, og kan komme opp mot 10 grader så lover meteorologen både mye nedbør og masse vind.

Været: Er du spesiellt opptatt av været så lanserer NRK og Meteorologisk institutt i dag en nettside med kontinuerlig oppdatering på været. På yr.no kan du få værinformasjon fra hele 700 tusen steder i Norge. Nettstedet tilbyr varsel time for time de neste to dagene, kontinuerlig oppdatert 10-dagers varsel og et eget helgevarsel for alle steder. Avanserte kart finn du på sidene, der du kan velge hvilken informasjon du vil se. Eksempel: trykk, temperatur, nedbør osv. www.yr.no

Hvordan leve med bjørn i nærheten? I Sør-varanger har man etterhvert lært seg å leve med bjørn. Og er det noen som kan bjørn, så er det bjørneforsker Steinar Wikan. Han har levd tett på bjørn siden 60- tallet. Han stiller gjerne opp med sitt lysbildeforedrag når folk vil vite mer om hvordan de skal forholde seg når bjørnene begynner å bli nærgående. Det har den vært de siste åran i Sør-varanger. Kollega Kurt Sandvik ble med Wikan da han besøkte  Jarfjord, stedet som engang har vært et typisk bjørneområde. Hør reportasjen her.

Folkemøte om ny kraftlinje: I går var det folkemøte i Alta der NVE og Statnett orienterte om planan for bygging av ei ny kraftlinje mellom Balsfjord og Hammerfest. Kraftlinja blir rundt 350 kilometer lang, og skal etter planen være ferdig i 2013. Mange altaværinga møtte opp på rådhuset for å bli informert om hvilke områder av Alta som blir berørt av den nye kraftlinja: Hør fra møtet her.

Ring 78 95 09 99: Vi spør: Kystpartiet får ordfører i en finnmarkskommune. Hvilken kommune er det som får Finnmarks første ordfører fra kystpartiet? Ring ca klokken 08.25 for å delta.

I studio onsdag liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *