Hip hop, dårlig rykte og bjørnehistorie

Morn, morn 🙂

Hip hop, dårlig rykte og bjørn er stikkord for denne sendinga.

50 cent: Patrick Hansen og Kristoffer «Fifty øre» Eliassen- henholdsvis 11 og 12 år gamle er skikkelig hip hop- fan. Olav Brostrup Müller fra programmet Sånn er livet i P2, har besølkt dem. Hvordan er det å voksen opp som hip hop- fan i Mehamn?
Svaret får du høre her.

sjark2.jpgDårlig rykte: Fiskerne og fiskeriorganisasjonenes elendighetsbeskrivelser og utskjelling av myndighetene skader både dem selv og Finmark mener kommunikasjonsrådgiver Catrine Paus i Blått Blikk Media AS. Hun får støtte av informasjonsrådgiver i Finnmark fylkeskommune Trond magne Henriksen som mener det gjør at fiskeryrket får problemer med å rekruttere ungdom. Men er det et riktig bilde, spør reporter Torill Olsen. Saken hører du her.

bjornekjeft2.jpgBjørnen sover, eller? Jarfjord og Grense Jakobselv i Sør-Varanger var de største bjørneområdene i gamle dager, og det hadde sammenheng med hvalstasjonen som lå i området. Bjørneforsker Steinar Wikan besøkte Jarfjor, og kunne fortelle at det var nøyaktig 100 år siden mennesket og bjørn hadde nærkontakt i Sør-Varanger. Kollega Kurt Sandvik var der, og reportasjen hører du her.

Konkurransen: En filmfestival i Finnmark med et internasjonalt tilsnitt er nettopp avsluttet. Festivalens gumor er Finnmarking, og har en kjær tilknyttning til utlandet. Hvem er godmor for Nordkapp filmfestival. En sann dyrevenn er dagens vinner. Almar Hagerup fra Alta visste at svaret var Gøril Mauseth, og den som har skrevet romanen Sult er Knut Hamsun.

 liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *