Å stå oppreist i regn og blæst

Det er en kunst vi finnmarkingan kan. Men hva har det med denne bloggen å gjøre, nå midt på sommeren?? Egentlig ingenting. Men i dag morgest da turen gikk fra heimen til jobb, så kom æ til å tenke på det. For her regne det og det blås, og det er ikke akkurat det store sommerværet. Men trøsta får være at vi kan kunsten å stå oppreist i regnvær og blæst, uavhengig av årstid.  Det må jo være noe…….:-D  Dessuten er det jo ei artig overskrift.

Smil! For her i sendinga er det feiring, og ikke hvilken som helst feiring. Vardø slår på stortromma ifb. med 700 års jubileumet. Både kirka og festninga kan se tilbake på 700 begivenhetsrike år. Hekseskuespill, festmiddag, jubileumsgudsgudstjeneste og i dag kan du få med deg konsert med han som setta bilda på titusen tommeltotta, negelsprett og sælbuvotta, alt presentert i bare makkoen, nemlig Halvdan Sivertsen.
Geir Samuelsen har snakka med Flemming Berthelsen, og det kan du høre her. 

Nord-norsk kunsthistorie: Den er for tynn, og samtidskunsten står svakt mener Geir Tore Holm som er kunstner og prosjektleder for den nye kunstutdanninga i Tromsø. 15 studenter starter utdanninga si ved verdens nordligste kunstakademi i august. Og Holm mener beliggenheten i Nord-norge vil bli svært viktig for disse kunstneran. Inger Johannse Sæterbakk har snakke med Holm.  Hør saken her.

Steinar Olsen fra Måsøya er dagens vinner av konkurransen. Gratulerer.

Send mail til:  liss.jacobsen@nrk.no  Som ønsker dæ en strålende fin dag i Norges vakreste fylke ;-D

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *