De'kje greit å vera foggel i dag

God morgen! 😀

Har du noen gang opplevd å få en sang på hjernen? Det er ikke engang sikkert du like sangen, men han sitt der innerst inne på hjernebarken, og du tar deg sjøl stadig i å gå å nynne på den. Arrrg!  Sånn er det i dag. Stavangerensemblets sang «De’kj greit å vera foggel i dag» sitt der. Det plage mæ, og æ er nesten irritert, men bare nesten. Det er bare å synge i vei, og rett og slett spille den. For på den måten kanskje å få den ut. Det er viktig å få det ut  😀  Så var det gjort. Sangen ble åpningssangen i sendinga vår. Puh. No kan æ begynne funger igjen og tenke på andre ting. Andre sanger. Viktig ting. Men æ må jo innrømme at den er morsom!

Så da er æ klar, i sendinga i dag skal vi stille to spørsmål. Hva skjer med fyrene langs kysten i nord, og hva skjer med nord-norsk kultur?

Landsdelstenkinga står i veien for lokal utvikling av kultur i Nord-norge, hevder musikkprofessor. Hva han mener kan du høre her.

Og hva skjer på Kjølnes fyr i Berlevåg Kommune? Fyret ble automatisert og avfolket i 1994, men det er full aktivitet der i dag. Vi har snakket med fyrvertinna på Kjølnes, Ester Utsi. Hør hva som skjer på Kjølnes her.

Konkurransen i dag ble vunnet av Andreas Abrahamsen fra Bugøyfjord. Før helga ble det gitt fellingstillatelse på bjørn i Finnmark, og den ble felt, men hvor i Finnmark skjedde det? Mikkelsens i Neiden. Og kjøttet skal bli menneskeføde.
Gratulerer med to flaks lodd.

De’kje greit å vera foggel i dag… De’kje greit å vera foggel i dag… De’kje greit å vera foggel i dag… 

Kontakt studio liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *