Festival og Tanalaks er tema for Finnmarkssendinga

Velkommen til en flott og varm sommermorgen i Finnmark, i alle fall i Øst-Finnmark. Men meteorologen fortalte at det blir bedre vær utover dagen og helga også i vest, og litt kjøligere i øst, slik at det jevner seg ut. I ukas siste morrasending fra Nrk i Finnmark er det sommerlige tema på programmet; Festival og Tanalaks.

Chrisfestivalen.

anna-bygjordet-web.gif

Sammen med musikere fra Musikk i finnmark framførte Kjøllefjord storband, Mehamn blandakor og Kjøllefjord kammerkor kirkekonserten «Høy Himmel». Solisten Anna Bygjordet, bare 13 år fra Kjøllefjord, imponerte med sin stemmeprakt.  

Foto: Hilde Arvola

birgit-nygard-mehamn-kirke.gif 

Den musikalske veteranen og ildsjelen
Birgit Nygård fra Mehamn ga
alt på konserten – med et glitrende resultat. I går ettermiddag gikk startskuddet for en ny chrisfestival i kjøllefjord.
Og det var lokale krefter som om fikk æren av å åpne musikkfesten.

Hør fra konserten her.

Tanalaks. Det meldes om mye og stor laks i Tanaelva. Men ikke alle klarer å dra den i land. Jan Helge Knutsen og Trond Fritzen fra Skien har fisket i to døgn, men det etterlengtede laksemåltidet ser ut til å vente på seg.

Hør søringan på fisketur her.

KONKURRANSEN 28. juni 

Her er dagens oppgave:I går kunne Nrk.no/nordnytt fortelle om en mulig verdensrekord i fangst av verdens største gråsteinbit tatt på stang. Hvor ble den tatt? Riktig svar er Hasvik, og det visste Paul Mathisen fra Repparfjord. Oppfølgingsspørsmålet om hvor tung fiske var, ble svart på før jeg fikk stilt det. Svaret er 22,84, vi godtok 22 kg. Flakslodd er på vei til Repparfjord.I dag var også thermokrusdekning, den månedstrekninga vi har for alle som har deltatt i konkurransen siste måneden. Den som ble trukket ut var Eva Krogstad Landmark fra Alta. Gratulerer, vi sender kruset til deg!!

Så er det blitt helg, det blir bra vær og det er festivaler og seminarer over alt. Vi skal vel finne på nokka å gjøre.

God helg, høres i neste uke.
Hilsen Torill…

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *