Innvandrere og utvandrere i Finnmarkssendinga

God morgen i Finnmark eller der du måtte være. Det er blitt den 20. juni, og i dagens sending kan vi by på både innvandrere og utvandrere. Og meteorologen har lovet finvær St. Hans….

konfirmanter.gifkonfirmanter2.gif15-åringer reiser til Etiopia. I dag starter en reise for to Vadsøgutter. Og det er ikke hvilken som helst tur 15-åringene Nikolaj og Andreas Martin skal ut på. Turen går nemlig helt til Etiopia. Som konfirmanter i år har de blitt plukket ut til å være med på å lage en informasjonsfilm om neste års fasteaksjon som er Norges nest-største årlige dør-til-dør-aksjon med 40 000 bøssebærere. Temaet for informasjonsfilmen er mennesker som lever i skyggen av krig og terror.

Hør 15-åringene her.

Minne om finsk innvandring. Det er nå 30 år siden Innvandringsmonumentet ble avduket i Vadsø. Monumentet står på en sentral plass i byen, og er reist til minne om den store finske innvandringen rundt 1850. Da monumentet ble avduket en solfylt junidag i 1977 var det en stor begivenhet i byen, og både den finske presidenten, den svenske og norske kongen var til stede under høytidligheten.

Hør hele saken her.

Konkurransen – dagens oppgave 20. juni:

I nyhetene i går hørte du kanskje at det er krangel om gulleting i en kommune i Finnmark. Hvilken kommune? Riktig svar er Karasjok. Det visste Ivan Nicolaysen, Lakselv. Gratulerer. Han klarte også oppfølgingsspørsmålet: Hvem er ordfører i Karasjok kommune? Svar: Kjell Sæther.

I morra er jeg tilbake klokka tre over seks, og da håper vi at SMS-systemet vårt er i orden, slik at du kan sende inn hilsninger til Hallo Finnmark. Vi høres. Hilsen Torill.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *