NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Tv for blinde – radio for døve! | Fagdagen 2013

Tv for blinde – radio for døve!

Begrepet «universell utforming» brer om seg, og myndighetene har bestemt at Norge skal være universelt utformet innen 2025.

Regjeringens handlingsplan for universell utforming og økt tilgjengelighet signaliserer en intensivert satsning på universell utforming av uteområder/planlegging, bygninger, transport og IKT. Det foreligger allerede lovfestede krav til NRK om tilgjengelighet for alle på våre publikumsrettede nettjenester. Signalene i handlingsplanen peker mot en innstramming også når det blant annet gjelder kino og tv, og IKT som benyttes som arbeidsverktøy.

Hva menes egentlig med «universell utforming»? Og hva betyr myndighetenes krav for NRK? Har NRK et særlig ansvar for tilgjengeliggjøring av sitt innhold for alle? Må vi lage tv for blinde og radio for døve.  Ja, det er ikke umulig.

På denne forelesningen får vi besøk av Heidi Sivebæk, tilgjengelighetsredaktør i DR. Hun skal fortelle om DRs strategi på dette området. Og vi møter også Siri Antonsen som er utdannet tegnspråktolk og leder for TV-kanalen NRK Tegnspråk

Du får muligheten til å erfare hvordan det er å være blind tv-seer. Og vi får en kort innføring i hva NRK jobber med på tilgjengelighetsområdet.

Moderator: Christian Sommerfelt

Dette innlegget ble publisert i Sesjon. Bokmerk permalenken.