NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi BERYL & BETTY – RISIKOPROSJEKTET SOM BLE STORMSUKSESS | Fagdagen 2013

BERYL & BETTY – RISIKOPROSJEKTET SOM BLE STORMSUKSESS

Hvordan kan du starte med to pensjonister uten radioerfaring og skape Storbritannias mest underholdende radioshow?  Produsent David Reeves og distriktsredaktør Simon Pattern avslører hvordan BBC Radio Humber-side vågde og klarte det.

I 2006 utfordret Simon Pattern produsenten David Reeves til å utvikle et nytt senkveldshow for BBC Radio Humberside med beskjed om “start med blanke ark og vær innovativ!”.  Med det utgangspunktet oppdageg David Beryl and Betty og inviterte dem inn I programmet sitt for å snakke om kjærlighet, livet, musikken, nyhetene og yngre menn…  Fram til 2012 hadde David utviklet sitt forhold til Beryl & Betty til et eget en-times underholdningsprogram – og I mai 2012 ble programmet belønnet med den prestisjetunge Sony Gold Radio Academy Award for beste underhold-ningsprogram.

I denne sesjonen forteller David om hvordan han møtte jentene og avslører den kreative prosessen bak ideen, stilen, formidlingen og suksessen for showet – alt illustrert med highlights og korte kutt fra programmet.

Distriktsredaktøren Simon Pattern slutter seg til David for å diskutere utfordringene og risikoen ved å forholde seg til programskapertalenter på 80+.  På overflaten framstår “Beryl & Betty” som et risikoprosjekt for BBCs lokalradio.  I realiteten er det er perfekt eksempel på hvordan du kan komme I dialog med publikum. Simon har også råd å komme med til innholdsprodusenter om utvikling av kreative ideer på tvers av programmer og om støtten som må til for å la produsenter som David få sine ideer på lufta – uansett hvor merkelige de kan se ut I første omgang.

Se sesjonen her:

Dette innlegget ble publisert i Sesjon. Bokmerk permalenken.