NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Toppaktuell Fagdag 2012 og smektende Sommerfest | Fagdagen 2013

Toppaktuell Fagdag 2012 og smektende Sommerfest

NRKs journalistpris, Julian Treasure, Murdochskandalen, Halvbroren, Rolling Stones Show og NRK mot 2020 er blant temaene på onsdagens Fagdag på Marienlyst.  Og festtemaet er Las Vegas!

Påmeldte kan hente festarmbånd med 2 drikkebonger i Messa kl. 11 – 12 tirsdag 12. eller ved bord i bakgården under Fagdagen onsdag 13. kl 12-13 eller fra 1630.

Onsdag 13.6 er det tett program fra morgen til natt i bakgården på Marienlyst.  Mer enn 1300 er påmeldt – ny rekord! – til et spenstig Fagdagsprogram og Sommerfest i Las Vegas-stil med rodeo-okser, prisutdeling, middag, dans til overraskende gjesteartister og masse godt NRK-humør.  Festbillettene kan du hente i Messa 11-12 på tirsdag eller i bakgården under Fagdagen onsdag 12-13 og fra 1630.

Fagdagen starter opp med å avsløre vinnerne av NRKs journalistpris allerede klokka 0845 i Marienlyst skoles aula.  Så kommer første dilemma.  Du kan lytte til Julian Treasure, en fantastisk og verdenskjent foredragsholder som snakker om hvordan lyd virker på mennesker – både gjennom mediers lydprofil og lydmiljøet vi ferdes i, for eksempel i åpne kontorlandskap.

Eller du kan få siste nytt om Murdochskandalen i Storbritannia hvor topp-politikere som David Cameron, Gordon Brown og Ed Milliband denne uka stiller i vitneboksen – og hvor John Mair, BBC-nestor og forfatter av fersk bok om saken, snakker på Fagdagen om ”Telefonhackingsaken – døden for britisk presse?”

Og deretter står dilemmaene i kø.  Du har valget mellom den legendariske pitchedoktoren Paul Boross som kan lære deg å bli virkelig god på å selge inn dine ideer, Eirik Solheim som drar fram både helikoptere og lommestudioer i sin sesjon om smart produksjon, psykologen Gry Stålsett som har mye å si om betydningen av å bli sett og anerkjent på jobben – og de viktige avveiningene som nå skjer i NRK omkring hvilke klippeverktøy for video som nå skal velges.

Senere kan du få med deg utviklingen av Halvbroren, NRKs nye storsatsning på drama.  Du kan gå på en helt fornøyelig og tankevekkende sesjon om hvordan du kan ”re-starte” deg selv.  Storytelling skal NRK bli verdens beste på – og  på Fagdagen kan vi alle få innblikk i kreative grep journalist/fotografteamet Huppert & Malat nå kjører master classes i for de utvalgte få.

London-OL er den største sportssatsningen noensinne både for BBC og NRK – og innovasjonene vi kan vente oss der, bretter en av toppsjefene i BBC Sport, Dave Gordon, og våre egne folk ut i to sesjoner.

Godbiter for pop-fans finnes også – fra London kommer produsenten Claire Neal som nå gjør Rolling Stones-karene Bill Wyman og Ronnie Wood til prisvinnende radiostjerner, og som snart skal i gang med enda mer kjente personligheter.  Og fra USA kommer Ray Kay, nordmannen Reinert K. Olsen fra Haugesund, som produserer popvideoer med Justin Bieber, Lady Gaga og andre verdensstjerner.

NRK Design vant Gullruten for fjorårets minnemarkering for 22.7 og forbereder nå ettårsmarkeringen: Hvordan visualiserer man en nasjonal sorg? Et stort og viktig tema hvor Design også har tatt i bruk helt nye arbeidsmetoder.

Hvordan er det å være et lite enkeltmenneske i en stor institusjon som NRK?  Det er tema for filen ”St. Jørgens plass” som blir vist og filmskaperen intervjues.  Og hva sier folket om NRK – Publikumsservice har utrolige historier å fortelle.

Teknologiframtida er selvsagt også med – Sindre Østgård, toppratet som foredrags-holder i fjor, ser på den kronglete veien Programspilleren har vært igjennom på vei mot et svalestup inn i framtidas TV.

Og så det store spørsmålet tilslutt: Klarer vi I NRK overgangen fra ”å tale TIL folket” til ”å tale MED brukerne”?  Har vi den bedriftskulturen vi trenger for å gjøre innholdet vårt relevant og attraktivt også for de unge generasjonene som i stadig større grad går til internettet og sosiale medier?  Og er satsningen på allmennkringkasting og lisensfinan-siering alene fornuftig på kort sikt, men noe som kan gjøre oss sårbare etter et evt regjeringsskifte i 2013?  Det er spørsmål våre sjefer Hans-Tore Bjerkaas og Annika Biørnstad får å bryne seg på i diskusjonen med medie-eksperten Lasse Gimnes om NRK mot 2020 på tampen av Fagdagen.

Og så blir det fest, prisutdelinger, quiz og mye mere!  Velkommen!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.