NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Ol i London blir BBC`s største satsing noensinne | Fagdagen 2013

Ol i London blir BBC`s største satsing noensinne

Ansvaret for denne ambisiøse satsingen har, Dave Gordon, Head of Major Event at BBC Sport.
Han avslører hvordan BBC skal nå målet sitt med å få ut 2500 timer unik sport, og hvordan andre program som dokumentar, musikk, komedie, nyheter og barneprogram tar del i denne ”once in a lifetime opportunity”. Han vil ikke bare ta for seg tilbudet på Radio og TV, men fortelle hvordan de utnytter maksimalt all ny medieteknologi som nå eksisterer for å nå ut bredest mulig.

Dave Gordon er sjef for store arrangementer hos BBC Sport(Head og Major events at BBC Sport), og han leder nå BBC Sports forberedelser til Ol i London. Dette blir hans tiende sommerleker for BBC.
Dave begynte i  BBC en måned etter lekene i Munchen; Moskva, 1980 var det første OL han var med på, og han har vært på hvert eneste OL siden Seoul i 1988. Han ledet BBC teamene i Sydney, Athen and Beijing.  Han har også arbeidet med de 7 siste Vinter-Ol og og flere andre store sportsarrangementer. Han har vunnet utallige priser, blant annet de olympiske gullringene for de olympiske leker i Barcelona og Sydney. He er medlem av IOC and IAAF TV Commissions.
Daves  BBC karriere startet etter Universitet i 1972, da han ble Radio Studio Manager, med spesialitet innenfor nyheter, aktualiteter og sport. Han ble Producer og så Senior Producer i 1983.  I 1984 redigerte han den daglige dekningen av sportsnyheter.
Dave gikk over til TV i 1985 og ble Assistant Producer i TV Sport.  Han ble  Assistant Editor of Grandstand i mars 1990, Editor i October 1991, og Executive Editor i 1997.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.