NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi 750 timer med OL, og fjernstyrt studio for første gang i NRKs historie | Fagdagen 2013

750 timer med OL, og fjernstyrt studio for første gang i NRKs historie

  

Under storsatsingen i sommer fra OL i London skal sporten blant annet teste ut en ny og spennende produiksjonsform ved å fjernstyre sitt studio i  London  fra RK1.
Det gjøres ved hjelp av 3 fiberlinjer , 1 for kamera , 1 fra Oslo til London og noen returlinjer, for bla. bakskjerm, fra London til Oslo
Kom å hør hvordan de  har tenkt å løse dette både teknisk, bemanningsmessig og i forhold til arbeidsflyt. Og hør hvilke tanker programlederne gjør seg om det å sitte  i et studio 6 meter over bakken mens de som  kontroller kamera og lys sitter i Oslo.  

NIMBRA

Denne produksjonsformen diskuterer man nå å også bruke på andre sendinger utenfor «huset». Møt opp på denne sesjonen og få et blikk inn i et mulig fremtidsscenario. Der vi også vil få høre om den enorme satsingen NRK sporten gjør i forbindelse med OL i London.  

 

Anne Rimmen (30 år).
Har jobbet som programleder og reporter i NRK Sporten siden 1.september 2007
Jobber med daglige nyhetssendinger i tillegg til arrangementer som Ekstremsportveko, OL, diverse VM osv. Utenfor sporten har hun også vært programleder for Melodi Grand Prix og Idrettsgallaen. 

Frøydis Frostmo, prosjektleder sport OL London 2012  
Begynte i NRK 1986. Prod.sekr kurs NRK 1990/91-kullet. Etter halvt års gjestevisitt i Dagsrevyen kom jeg endelig ”hjem” til sporten, og vært i sporten siden.
Arbeidet som script OL Lillehammer 1994, OL Atlanta 1996 og prod.leder bla.  OL Torino 2006 , OL Beijing 2008 , OL Vancouver 2010  før  prosjektleder VM ski Nasjonal produksjon 2011,  og nå hennes andre prosjektlederoppgave, OL London 2012  

Erik Hansen er prosjektleder i Teknologidivisjonen og kan det meste om fjernstyrt produksjon. 

Sjur Molven har jobbet i NRK siden 1998 og har vært red sjef for flater siden 2007. Har hatt ansvaret for blant annet OL i Beijing, OL i Vancouver, VM på ski i Oslo i fjor og selvfølgelig alt vi gjør på vinterflatene på de populære Sportslørdag og –søndagene. 

Få meg deg et spennende innblikk i nye produksjonsmetoder, og utfordringene bak det som kommer til å prege TV-hverdagen vår i sommer

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.