NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi SLIK SKAPTE NRK VERDENS BESTE SKIPUBLIKUM! | Fagdagen 2013

SLIK SKAPTE NRK VERDENS BESTE SKIPUBLIKUM!

”Hele 20 medaljer, og ni av gull. 1,2 millioner tilskuere. Et publikum som verden aldri har sett maken til. En folkefest fra drømmenes verden. Ski-VM 2011 ble mer enn en milepæl i skihistorien”, det er et knippe norske skiledere enige om.  I denne sesjonen møter du et knippe av dem.

Hermod Albrigt Bjørkestøl er en norsk idrettsleder og tidligere offiser. Han er leder av langrennskomiteen og styremedlem i Norges Skiforbund. Han er også løypekonstruktør. Blant hans mange verker rager konstruksjonen av OL-løypene i Torino-OL 2006 blant de fremste. Bjørkestøl har også konstruert løyper for NM og verdens-cupen.

Odd Kaldefoss, NRK
VM på ski i Oslo 2011: ”35.000 kilometer med kabler, 114 fjernsynskameraer, 14 produksjonsbusser og 82 kommentatorboder. Et formidabelt TV-arrangement. En folkefest –for publikum på arenaen – og for alle fjernsynsseerne. Bak står det bare én sjef”: Odd Kaldefoss. Hans produksjonsfilosofi begynte allerede med de 17. olympiske vinterleker på Lillehammer. Der satte Odd en formidlingsstandard som er blitt normgivende for tilsvarende arrangementer. Også for VM på ski i Oslo, 2011.

Vegard Ulvang
Han deltok i OL i Calgary, Albertville og på Lillehammer og fikk tre gull, to sølv og en bronsemedalje. Ulvang ble i mai 2006 valgt til ny leder av langrennskomiteen i FIS.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.